MEB: Adaylar endişeye kapılmasın, sınav yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 03:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ÖSYM tarafından "Uzman Öğretmenlik" için düzenlenen "Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı"nın, 27 Kasım Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Danıştay 2. Daire Başkanlığı'nın bugün tarihli kararıyla Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği'nin 4. maddesindeki "lisans öğrenimi" ve 8. maddesindeki "lisans mezunu" ibarelerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği, bu kararların aynı gün Bakanlığa mesai saati bitimine yakın tebliğ edildiği bildirildi.

Açıklamada, karar çerçevesinde, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği'nde yeni hükümler tesis etmeye yönelik kararın bakanlık tarafından yasal süresi içinde alınacağı ve kamuoyuna buna ilişkin ayrıntılı bilginin ayrıca verileceği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu itibarla 27 Kasım 2005 Pazar günü ülke genelinde ÖSYM tarafından yapılacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı aynı gün ve aynı saatte yapılacağından, sınava başvurup, sınava girmeye hak kazanan öğretmenlerimizin herhangi bir endişeye kapılmalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber