Telekom satılınca, eski hükümlüler ortada kaldı

Haber Giriş : 26 Kasım 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
>

Özelleştirmenin ardından yaklaşık bin eski hükümlü, Telekom'da çalışamayacak. Havuza ve başka kuruma da geçemeyecek olan eski hükümlülerin durumunun ne olacağına Devlet Personel Başkanlığı karar verecek

Türk Telekom özelleştirmesinin ardından eski hükümlüler ortada kaldı. Özelleştirmenin ardından tedirginlik yaşayan personelin durumu netleşmeye başladı. Şirket yönetiminin personele gönderdiği yazıda başka kuruma geçmek isteyenlere 5 ay süre verildiği ve sürenin 14 Kasım'da başladığı bildirildi. 52 binden fazla personelin çalıştığı şirkette yaklaşık 24 bin personel 180 gün ücretsiz izne ayrıldı. Bu süre içerisinde 24 bin personelin ücreti Telekom tarafından ödenecek ve para daha sonra Devlet Personel Başkanlığı'ndan alınacak.

İzinli personelden isteyenler 5 ay içinde başka bir kamu kurumuna geçebilecek. Başka kuruma geçemeyen personelden ihtiyaç fazlası olanlar önce havuza sonra da kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecek.

DOĞRUDAN GEÇİŞ YOK

Türk Telekom'daki eski hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarına geçerken Devlet Personel Başkanlığı'nın planlama yapacağı, bu nedenle doğrudan kurumlara geçme hakkı verilmediği bildirildi. Sözkonusu kararın kamu kuruluşlarının eski hükümlü kontenjanı aşmaması için böyle bir düzenleme yapıldığı öğrenildi.

Bu arada, personelden "nakil hakkımdan kıdem ve ihbar tazminatımın ödenmesi suretiyle vazgeçmek istiyorum" şeklinde bir taahhütname imzalamaları istendi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber