Dünyanın en büyük adliyesinde 'ilk çalışan eylemi'

Kartal'da 1 Şubat'ta faaliyete geçen İstanbul Anadolu Adliyesi'nin çalışanları, yol ve yemek paralarının kesilmesi ve fazla mesai ücreti alamadıkları iddiasıyla adliye önünde ''ilk çalışan eylemi''ni gerçekleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın en büyük adliyesinde 'ilk çalışan eylemi'

Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) üye çalışanlar, adliye binasının önünde sloganlar ve alkışlar eşliğinde toplandı.

Adliyede görevli bazı hakim ve savcıların da destek verdiği eylemde, sendika adına açıklama yapan BES İstanbul 3. No'lu Şube Başkanı Salih Aksoy, kamu çalışanlarının kazanılmış bazı haklarının ellerinden alındığını iddia etti.

Aksoy, ''2012 Aralık ayında ek ödemelerimizin emekli aylığına dahil edilmesi, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirilme olarak maaşımıza eklenmesi talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri yarım gün iş bırakma yaparak Adalet Bakanlığı'na gönderdik'' dedi.

Ülke genelinde bugün seslerini duyurmak için eylemler yaptıklarını ifade eden Aksoy, kazanılmış haklarına sahip çıkmak ve taleplerini elde etmek için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Salih Aksoy, sendikaya bağlı üyelerle 27 Şubat'ta iş bırakacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin en büyük kamu binası, dünyanın en büyük adliyesi olan Anadolu Adliyesi önünde, çalışanlarının ilk eylemi basın açıklamasıyla son buldu.

Muhabir: Hatice Şenses

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber