Eğitim-Sen üyelerinin Ankara'ya girişlerine izin yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, "Büyük Eğitimci Yürüyüşü" sonunda Ankara'da yapmayı planladıkları basın açıklamasına katılmak üzere başkente gelen yaklaşık 10 bin sendika üyesinin kente alınmadıklarını iddia etti.

Şimşek, Eğitim Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yürüyüşe katılarak ekonomik ve demokratik taleplerini dile getirmek üzere Ankara'ya gelen sendika üyelerinin, Gölbaşı, Polatlı ve Elmadağ'da bekletildiklerini söyledi.

Taleplerinin kamuoyunda büyük kabul gördüğünü savunan Şimşek, "Taleplerimiz toplumsal barışa nasıl zarar vermektedir, kamusal düzeni nasıl bozmaktadır, bu açıklanmalıdır. Bu katı barikatın nedenini merak ediyoruz" dedi.

Şimşek, sendika üyelerinin her koşulda Ankara'ya girerek, belirlendiği şekliyle açıklamalarını yapacaklarını söyledi ve "Bir tek arkadaşımızın burnunun kanatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasına Ankara'dan katılacakların da güvenlik güçlerince engellenmeye çalışıldığını öne süren Şimşek, bu tutumdan vazgeçilmesini istedi.

Ortamı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitimcilerin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin açıklamalarının gerdiğini savunan Şimşek, engellerin kaldırılarak, bir şölen havasında taleplerini dile getirmek istediklerini kaydetti.

Bu arada, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in, basın açıklamasının yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Öte yandan, basın açıklamasına Ankara'dan katılacak Eğitim Sen üyeleri, Güvenpark'ın Milli Eğitim Bakanlığı çıkışında toplanmaya başladı.

Güvenlik güçleri grubu çembere alırken, Kızılay ve çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber