Özel egzersiz programları, yaşam süresini ve kalitesini artırıyor

Özel egzersiz programları, yaşam süresini ve kalitesini artırıyor. Bunlardan biri de akıllı egzersiz. İlaç niyetine geçen bu yöntem, uygulanıyor pekçok hastalığa engel oluyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Özel egzersiz programları, yaşam süresini ve kalitesini artırıyor

Siz hiç hayatınızda gerçek anlamda egzersiz yaptınız mı? Sorumuzun yanıtı muhakkak 'Evet' olacaktır. Soruyu değiştirelim ve 'Kas gücünüzü biliyor musunuz?' diye soralım. Eminiz ki, aradan 'Hayır' yanıtları çıkacaktır. İşte bu noktada devreye 'Akıllı egzersiz' giriyor. Egzersize ilk kez başlayacak olanlar, 65 yaş üstü bireyler, travma veya ameliyat öyküsü veya sistemik hastalığı olanlar için uygun bir yöntem olan akıllı egzersiz aynı zamanda bir tedavi metodu.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, akıllı egzersiz konusunda Yeni Şafak'a şu bilgileri verdi:

Akıllı egzersiz yeni bir tedavi metodu. Daha önce klasik fitness salonlarındaki egzersiz ürünlerinden faydalanılıyordu. Fakat buralarda yapılan egzersizler bilinçsiz olduğundan dizlerde yaralanmalar, kaslarda problemler, liflerde kopmalara neden olabiliyor. Akıllı egzersizde hasta bir hekim tarafından değerlendiriliyor. Hastaya belirli testler yapılıyor ve bu kişiye hekim kontrolünde kas gücü değerlendirmesi yapılıyor. En güçsüz kas grubundan başlanarak en güçlüye kadar çalışma yapılıyor.

SAĞLIKLI SPOR

Egzersize ilk başlayacak olanlar, 65 yaş üstü bireyler, travma veya ameliyat nedeniyle doku hasarı gelişenlere akıllı öneriyoruz. Sporcularda dalına özgü hedef kaslarda esneklik geliştirilerek performansı arttırılabilir. Akıllı egzersizler her yaşa uygundur. Erken yorulma, esneklik kaybı gibi sorunları olanlarda 6 haftada iyilik hali sağlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber