Belediye Başkanının kızına dayak iddiası

Haber Giriş : 27 Kasım 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖLPAZARI İlçesi Belediye Başkanı İsmail Uzmay'ın 13 yaşındaki kızı H.U. iddialara göre sınıfı temizlemediği gerekçesiyle sınıf öğretmeni Sinan Pala tarafından dövüldü. H.U. olay sonrası sınıfı terk ederek okuldan çıktı.

?SADECE UYARIYDI!'

Babasına gidip durumu bildiren genç kızın anlattıkları sonrasında, İsmail Uzmay, Okul Müdürü Necmi Dağ ile görüştü. Dağ, olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu, durumun dayak değil, sadece uyarı niteliği taşıyan bir hadise olduğunu ifade ederek, başkanı yatıştırmak istedi. Belediye Başkanı Uzmay, durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirerek öğretmen hakkında şikayetçi olurken, kızını başka okula naklettirme kararı aldı.

İKİ DEFA DAHA OLMUŞ

Başkan Uzmay, ?Bugüne kadar gerek Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, gerekse İl Müdürlüğü ile eğitime destek verilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Hiçbir eğitmenle ya da okul yönetimi ile sorunumuz olmamasına rağmen, kızıma yapılan bu harekete sadece kızım olduğu için değil, 13 yaşında henüz gelişim sürecinde olması nedeniyle, psikolojik etkilerini düşünerek tepki gösterdim. Bugün benim kızıma atılan bu dayak, yarın başka bir öğrenciye daha şiddetli biçimde gösterilebilir? dedi.

Uzmay, ?Ortaya çıkan bir başka gerçekse, kızımın aynı öğretmen tarafından ikinci defa dövülmüş olması. Kızım daha önce bunları bana ulaştırmadığı için haberim olmadı. Ancak bu son dayak onun da canına tak etti? diye konuştu.

?BAZEN HEPİMİZ YAPARIZ'

Kızını başka bir okula naklettirme kararı alan Uzmay, gerekli şikayetleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de yaparken, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, ?Eğitim veren kurumlarda sebebi ne olursa olsun şiddet gösterilmesine karşıyız. Bu konuda gerekli soruşturmayı başlattık. Olay netliğe kavuşana ve soruşturma tamamlanana kadar öğretmenin açığa alınması söz konusu? dedi.

Sınıf öğretmeni Sinan Pala'nın olay sonrası rapor aldığı ve savunmasını sunacağı öğrenilirken, okul Müdürü Necmi Dağ, dayak olayının yaşanmadığını, ?Hepiniz bilirsiniz, bazen çocuklarımıza bile hafif şekilde vurarak yapma oğlum, yapma kızım deriz. Olay böyle bir şey? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber