Çelik: 4 komutanın adını bilen var mı?

AK Partili Çelik, Türkiye’deki sivilleşmeyi şöyle anlattı: “Size 4 kuvvet komutanımızın adını sorsam bilemezsiniz. Bilmemeniz çok normal”

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu’nda katılımcılara seslendi. Şu anda Türkiye’nin bürokratik bir cumhuriyetten, demokratik bir cumhuriyete geçmeye çalıştığını belirten Çelik, “Zaman zaman sancılar oluyor ama bu süreci birlikte atlatmak zorundayız” dedi.

Katılımcılara “Son yıllarda Milli Güvenlik Kurulu toplantıları sizi çok heyecanlandırıyor mu?” diye soran Çelik, Türkiye’de yaşanan süreci şöyle anlattı:

‘Olması gereken bu’

“Ben size, 4 kuvvet komutanımızın adını söyleyebilir misiniz, diye sorsam, kaç kişi söyler burada? Bilmemeniz normal. MGK Genel Sekreterliği sivilleştirilmiştir, MGK olması gereken bir forma gelmiştir.”

Benim çocuklarım nedir?

Çelik katılımcıların sorularını da yanıtladı. Çelik Kürt sorunuyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: “Annemin dili Kürtçe’dir, bana ilk öğrettiği dil de Kürtçe’dir. Ben 7 yaşında ilkokula gittikten sonra Türkçe’yi öğrendim. Benim eşim Türk’tür, çocuklarımda Türkçe’den başka dil bilmiyorlar. Gelin işin içinden çıkın bakayım. Benim çocuklarım nedir? İsimlendirmelere takılırsak, kaybederiz. Mesela Ahmet Türk’e Türk soyismini takmışsınız. Türk soyismini takınca Türk oluyor mu?”

AHMET TÜRK’E TÜRK SOYİSMİNİ TAKINCA TÜRK OLUYOR MU?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu’nda katılımcılara seslendi. Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Çelik, yeni anayasanın yapım sürecine vatandaşların nasıl katılacağının sorulması üzerine, "Anayasa yazılmadan önce Türkiye’nin muhtelif yerlerinde gerek sivil toplum örgütleri, gerek Meclis Başkanı’nın bizzat katıldığı, yine bazı STK’larla birlikte çeşitli oturumlar, paneller düzenlendi ve bu arada sanal ortamda ’Herkes anayasayla ilgili ne düşünüyorsa, lütfen bize yazsınlar’ dendi ve bununla ilgili olarak TBMM’nin web sayfasında bölümler açıldı ve oraya milyonlarca sayfa teklif yağdı" dedi. Çelik, yeni anayasanın TBMM’den kaç oyla çıkarsa çıksın, referanduma götürülmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin eninde sonunda darbe anayasalarından kurtularak, kendi anayasasını yapabileceğine inandığını söyledi.

YÖK’ÜN BU HALİYLE OLMAMASI GEREK

Çelik, YÖK’ün neden kaldırılmadığının sorulması üzerine de, "Anayasanın 130-131’inci maddeleri kaldırılmadan YÖK kaldırılmaz. Dünyanın hiç bir yerinde önce kanun sonra o kanuna uygun anayasa yapılmamıştır. Bizim YÖK Kanunu böyledir. Ben, bugünkü YÖK’ün bu haliyle olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Bizim hükümetimiz de böyle düşünüyor. YÖK’e benzer, üniversiteler arasında koordinasyonu, denklikleri sağlayan, akademik yükselmeleri temin eden bir kuruluş mutlaka olmalıdır. Ama YÖK bu haliyle adeta bir deli gömleğini 170 üniversiteye birden giydiren bir YÖK olmamalıdır. YÖK Başkanı benim kardeşim de olsa düşüncem budur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber