En uzun cıvata Adana'da üretilecek

Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında kapasite artırımı desteği alan Adana'da kurulu Koza Cıvata, Türkiye'nin en uzun (2 metre) cıvatasını üretecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En uzun cıvata Adana'da üretilecek

Demirciler Sitesi'nde 600 metrekare kapalı alanda 8 yıldır faaliyet gösteren Koza Cıvata Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, ÇKA'nın 2011 yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında kapasite artırımı desteği aldı. Firma aldığı bu destekle İstanbul'da özel imalatla yaptırdığı

24 ton ağırlığındaki

600 ton presleme kapasiteli sıcak dövme presi ve diğer cihazlarla makine parkını genişletti.

Firmanın Genel Müdürü Ünal Parlakkan, demir-çelik, otomotiv ve çimento sektörlerinin yanı sıra, makine imalatçıları, şantiyeler ve madenler ile diğer cıvatanın kullanıldığı tüm sektörlere üretim yaptıklarını söyledi.

Müşterilerinden gelen özel siparişleri de karşıladıklarını ifade eden Parlakkan, sıcak dövme cıvata, ovalama yöntemiyle saplama üretimi ile diğer her türlü bağlantı elemanlarının imalatını yaptıklarını belirtti.

Yaptırdıkları özel imalat presle 2 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun cıvatasını üretebileceklerini belirten Parlakkan, "Bunun yanı sıra M 16'dan M 80'e kadar 1500 mm boyunda sıcak dövme cıvata, M 10'dan M 100'e kadar ovalamada sonsuz diş açma, CNC tornada talaşlı imalatta yapıyoruz" dedi.

Parlakkan, kuruldukları yıldan bu yana ürün ve hizmetlerini sürekli geliştirdiklerini ve ağırlıklı olarak yurtiçi pazarının yanı sıra

AB ülkelerinden Almanya'ya ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu ülkeye olan yıllık cıvata ihracatımız 500 tonu buluyor" diye konuştu.

ÇKA'nın desteğiyle kapasitelerini artırmalarının ardından ihracatlarını 300 ton artırarak 800 tona çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Parlakkan, "Önümüzdeki 3 yıllık süreçte de bu rakamı 1000 tonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber