İlkadım'da değişimin adı 'Samsun 1919'

Samsun en eski yerleşim merkezlerinden olan İlkadım ilçesinin kaderini 'Samsun 1919' adlı kentsel dönüşüm projesi değiştirecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkadım'da değişimin adı 'Samsun 1919'

Hastane mahallesinde 31 bin metrekarelik alanda bin 120 adet daire inşa edilecek.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak ilçesine bağlı Büyükçukur köyü yardımlaşma ve dayanışma derneğinin düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı. Dernek başkanı Cemil Kaya, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Kavak İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Töre, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Başkan Yardımcısı Kamuran Toker, İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Durkaya ile dernek üyelerinin bulunduğu kahvaltıda konuşan Başkan Necattin Demirtaş, Hastane Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesini anlattı.

Samsun 1919 adını verdikleri kentsel dönüşüm projesi ile Hastane mahallesinde örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kentsel dönüşümde ilk adımı, Samsun 1919 ile atacağız" dedi.

İlkadım ilçesini geleceğe taşıyacak örnek bir kentsel dönüşüm çalışması için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Proje kapsamında 20 katlı, 14 bloktan oluşan bin 120 adet daire yapacağız. Bu bölgede yapılan modern kentleşme diğer bölgeleri de tetikleyecektir. Hastane mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm standartları yükseltecektir. Yapacağımız kentsel dönüşüme hastane mahallesi herkes tarafından tercih edilen bir merkez olacak. Konforlu daireleri, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı ve oyun parkı ile vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecek" diye konuştu.

Samsun 1919 kentsel dönüşüm projesini uygularken vatandaşları mağdur etmeyeceklerini kaydeden Demirtaş, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızla yaptığımız birebir görüşmelerimiz olumlu. Vatandaşlarımız kentsel dönüşümden yana. Kentsel dönüşüm için aktüeryal denge sistemini kullanacağız. Geçmişte vatandaşımız oturduğu evi, günümüz şartlarında ne kadara mal ederdi, bunu hesaplayacağız. Vatandaşın evine ne kadar

para harcadığının değer tespitini yapacağız. Arsa değerini de üzerine koyarak vatandaşımızla istişarede bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber