28 Kasım 2005'in gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barselona'da, 10. AB-Akdeniz zirvesinde bir konuşma yapacak. Erdoğan, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Maragall tarafından devlet ve hükümet başkanları onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, saat 10.00'da DPT, SPK, BDDK, Hazine Müsteşarlığı ve AB Genel Sekreterliği'nin 2006 yılı bütçeleri görüşülecek.
- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, saat 11.30'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile Hekimliği'nde pilot il seçilen Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde sağlık ocağı ziyareti yaparak, doktorlarla toplantı düzenleyecek.
- Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Beklenen Marmara Depremi ve Çevre Kirliliği" konulu sempozyumda konuşacak. Şahin, Ataköy Olimpiyat Evi'nde de İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı'na katılacak.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gaziantep'te temaslarda bulanacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile Hekimliği'nde pilot il seçilen Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde sağlık ocağı ziyareti yaparak, doktorlarla toplantı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.00'de Başkanlık Divanı toplantısına katılacak, saat 13.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Yassıkaya, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, saat 10.00'da 'Su ve Biyosidal Ürünler Projesi' toplantısına katılacak.
- Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 'Anadolu Basını Özendirme Yarışması' ödül töreni ile 'Fotoğraflarla Türk Basını' sergisi saat 09.30'da açılacak.
- Türkiye Adalet Akademisi ile Avrupa Konseyi Proje Ofisi tarafından saat 09.30'da 'Türkiye'de ve Avrupa'da Polis Adalet İlişkisi' konulu sempozyum düzenlenecek.
- Milli Prodüktivite Merkezi, saat 13.30'da Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile ilgili toplantı yapacak.
- Ankara Üniversitesi, saat 16.00'de kuruluşunun 60. yıldönümünde 'Kaliteli İletişim, Kaliteli Yaşam' konulu konferans düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanatevi, saat 18.00'de sanatçı Esti Saul'un 50. sanat yılında 26. resim sergisine ev sahipliği yapacak.
- Türk-Amerikan Derneği tarafından saat 18.30'da İl İl Türkiye programı kapsamında 'Afyonkarahisar Günleri' sergisi açılacak.
- Sanat Kurulu tarafından saat 19.00'da Geleneksel Tiyatro ve Plastik Sanatlar ödül töreni yapılacak.
- Ankara Devlet Opera ve Balesi, saat 20.00'de 'Madama Butterfly' operasını Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- DİSK ve bazı DKÖ'ler, Ankara'da öğretmenlere yapılan saldırıyı kınamak için, saat 12.00'de DİSK genel merkez binasında bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 14.00'de, FİLMSAN Vakfı Başkanı Sırrı Gültekin, Gönül Yazar ve Perihan Savaş ile görüşecek.
- GAP Belediyeler Birliği (GABB) tarafından düzenlenen "İklim Değişikliği ve Küresel Isınma" paneli, Diyarbakır'da saat 16.00'da Belediye konuk evinde yapılacak.
- Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin ev sahipliğini yapacağı Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu Akdeniz Komitesi Toplantısı Antalya Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek.
- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), küçük ve orta boy işletmelere yönelik alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı semineri Adana Hilton Oteli'nde düzenliyor.
- Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi tarafından "AB-Çevre ve Sivil Toplum Kuruluşları" Paneli Çukurova Üniversitesi İ. Akif Kansu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Boeing - Pegasus işbirliği toplantısı
- The Boeing Company Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, Pegasus Havayolları ile yapılacak işbirliği konusunda Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile saat 18.30'da Çırağan Palace Hatel Kempinski'de bir araya geliyor.

Fortis'in Türkiye'deki faaliyetleri toplantısı
- Dışbank'ı alan Fortis Bank'ın Türkiye bankacılık sektörüne yönelik faaliyetleri, stratejileri ve hedefleriyle ilgili toplantı saat 09.00'da Swissotel'de yapılıyor. Toplantıya Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Karel de Boeck ile CEO'su Tayfun Bayazıt'ın konuşmacı olarak katılacak.

Yeni Nesil Alfa Romeo Alfa 159 Türkiye'de
- Alfa Romeo'nun yeni modeli Alfa 159'un tanıtımı ve test sürüşü saat 10.00'da Kurtköy Formula - 1 Pisti'nde gerçekleştiriliyor. Basın toplantısına Alfa Romeo Başkan Yardımcısı Antonio Baravelle, Alfa Romeo Kalite Müdürü Ian Vente ve Tofaş CEO'su Alfredo Altavilla konuşmacı olarak katılacak.

Mercedes-Benz Global TechMasters yarışması toplantısı
- DaimlerChrysler tarafından dünya çapında en iyi Mercedes-Benz teknisyenlerini belirlemek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen "Mercedes-Benz Global TechMasters" adlı yarışmada Mercedes-Benz Türk teknisyenlerinin gösterdiği başarı ile ilgili düzenlenen basın toplantısı saat 09.30'da Çırağan Palace Kempinski'de yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta seçim kampanyası
- Iraklı adaylar, silahların gölgesinde 15 Aralık'taki seçimler için kampanyalarını sürdürüyor.

Pakistan'da umutlar henüz tükenmedi
- Kışın kendini yavaş yavaş hissettirdiği Pakistan'da depremzedeleri zor günler bekliyor. BM, ve Pakistan yönetiminin yardım çağrıları devam ediyor. Depremzedelere yapılan yardımların ara verilmeden devam etmesi gerektiği belirtildi.

Saddam'ın yargılanması
- Irak eski diktatörü, 1982'de Duceil'de 148 Iraklı Şii'nin katledilmesi emrini vermek suçundan yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında ifade verecek. Söz konusu davada Saddam'ın suç ortağı 7 üst düzey eski yönetici de yargılanıyor.

EUROMED Hükümet ve Devlet Başkanları Toplantısı
- AB ve Akdeniz'e kıyısı olan ülke liderlerinin katıldığı EUROMED Hükümet ve Devlet Başkanları Toplantısı Barselona'da devam ediyor.

Almanya'da güvenlik konferansı
- Almanya Savunma Bakanlığı himayesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Berlin Güvenlik Konferansı'na AB parlamenterleri ve 110 ülkeden bin 600'ü aşkın uzman katılıyor.

Papadopoulos'un İrlanda ziyareti
- Kıbrıs Rum Yönetimi (KRY) Lideri Tassos Papadopoulos Dublin'de resmi temaslarda bulunacak.

Çeçenistan'da parlamento seçimleri
- Çeçenistan'da 58 üyeli yerel parlamento için dün yapılan seçimlerin sonuçları bugün açıklanıyor.

12 Cezayirli hakim karşısında
- Terör örgütü El Kaide ile bağı oldukları şüphesiyle İspanya'da geçtiğimiz hafta yakalanan 12 Cezayirli Madrid'de hakim karşısına çıkarılıyor.

Zebari, Fransa'da
- Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Paris'te Fransız meslektaşı Philippe Douste-Blazy ile bir araya gelecek.

Ermenistan'da referandum sonuçları
- Ermenistan'da dün yapılan Devlet Başkanı'nın yetkilerini kısıtlayan anayasa reformu referandumunun sonuçları açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber