Özelleştirme mağdurları çıkış yolu arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan özelleştirmenin ardından mağdur olan Kastamonu Taşköprü SEKA ve Küre Eti Bakır işçileri, Kastamonu Yol-İş Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Yapılan bu toplantıda, özelleştirme mağdurlarının devletle yaptıkları sözleşmeler ele alındı. Bu sözleşmeden hak aramak isteyen özelleştirme mağdurları, toplantıya katılan Av. Recep Kitiroğlu'na sorular yöneltti. Toplantıda SEKA mağdurları adına konuşan DİE işçisi İsmail Hakkı Doğan, "Artık geçmişe dair bir şey konuşmak istemiyorum. Önümüze bakalım. Gerçek suçlular nasıl olsa kendi bataklıklarında boğulacaklar. Bu insanlar önceden bin YTL (1 milyar) maaş alıyorlardı. Şimdi ise 450 YTL (450 milyon) maaş alıyorlar. Bu kişiler nasıl geçinecek? diye bir yazı yazdım ve gönderdim. Daha sonra bana bomboş bir sayfa gönderildi. Bu sayfada sadece bir telefon numarası vardı. Numarayı aradım ve telefona çıkan bayan durumu anlattım. Oda bana 'Bu soruna nasıl çözüm bulacağımızı biz de bilmiyoruz' diyerek cevap verdi" dedi.

Kendisinin küre madeninin kapatılmaması için o zamanın kaymakamının izin vermediği halde yasaların elverdiği ölçüde halkı uyardıklarını söyleyen Kastamonu Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Çelik, "Aslında Küre ve SEKA kapatılmayacaktı, ama IMF böyle istedi ve başımızdakilerde bunu kabul etti. Bizler her zaman hak arayanların yanındayız" şeklinde konuştu.

Kendisine en sık sorulan, "Bir direnişe kalksak sözleşmeler fes edilir mi?" sorusuna cevap vererek konuşmasına başlayan Av. Recep Kitiroğlu, "Şu andaki yasalar çerçevesinde idarenin tek taraflı sözleşmeyi feshini, idari mahkeme iptal edecektir. Çünkü bu tutum Danıştay kararına aykırı. Ancak mücadele edeceğiniz yolun uzun olduğunu bilin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber