DHKP- C'ye memur operasyonu: 28 ilde 167 gözaltı/ Video

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haber Giriş : 19 Şubat 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi.

KESK'in avukatları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Şimşek hakkında gözaltı kararı bulunduğunu belirtti.

Soruşturmanın ''terör örgütü DHKP/C üyeliği'' iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden avukatlar, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

İstanbul'da yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, İstanbul'da yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, İstanbul'da da sabah erken saatlerde birçok adrese baskın düzenlendi.

İstanbul'daki operasyonda, yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

İzmir merkezli 3 ilde 15 kişi gözaltına alındı

İzmir, Antalya ve Aydın'da terör örgütü DHKP- C'ye faliyet gösteren devrimci memur hareketi grubuna yönelik operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı.

DHKP- C adına faliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi adlı grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete getirildi.

DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bursa merkezli 5 ilde 50 kişi gözaltına alındı

Bursa merkezli 5 ilde terör örgütü DHKP-C yönelik olarak düzenlenen şafak operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatları doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale ve Balıkesir'de sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Bursa'da 16, Eskişehir'de 15, Kütahya'da 2, Balıkesir'de 10 ve Çanakkale'de aralarında 18 Mart Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler sorgu için Bursa'ya getirilecek.

Bursa'da yapılan operasyonlarda çok sayıda yasa dışı örgütsel doküman, kitap, dizüstü bilgisayar, flash bellek, fotoğraf makinesi, Dursun Karataş ile hayatını kaybeden canlı bombaların resimleri ele geçirildi.

Tamamı devlet memuru olan 50 kişi arasında öğretmen, sağlık memuru, askeriyeden çalışan sivil memurlar ve 2 hemşire bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin DHKP-C bünyesindeki Kamu Emekçileri Cephesi adı altındaki örgüt adına faaliyet gösterdikleri öğrenildi.

Hatay'da 10 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında Hatay'da 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre ülke genelinde 28 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Hatay'da 10 kişi gözaltına alındı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber