Fiyatlar yükseldi, balık tüketimi azaldı

EYLÜL ayında av mevsiminin başlamasıyla özellikle palamutta yaşanan bolluk nedeniyle düşen fiyatlar, bugünlerde neredeyse o günkü rakamların iki katına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 14:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Fiyatlar yükseldi, balık tüketimi azaldı

İzmitli balıkçı Fuat Soğukoğlu ise "Tezgahımıza lüfer, palamut ve çinekop düşmez oldu. İstavrit ve hamsi var. Onlar da çok bol çıkmadığı için fiyatlar yüksek" dedi.

Karadeniz ve Marmara'nın yanı sıra Ege'den de balık getirilen İzmit'teki balık pazarında bugünlerde fiyatlar oldukça arttı. İzmit'in en eski balıkçılarından olan ve büyük tekneleri bulunan balıkçı Hamdi Bineklioğlu, "Eylül, Ekim ve Kasım aylarında balık bolluğu yaşandı. Şu dönemde havalar nedeniyle balık bol olmaz. Mart ayından sonra hava ısınmaya başlayınca yine bolluk yaşanır. Şu anda balık tezgahlarda az olduğu için de fiyatlar yüksek. Lüfer ve palamut tezgahlarımızda şu anda yok" dedi.

Tezgahlarında şu anda en çok istavrit olduğunu söyleyen balıkçı Fuat Soğukoğlu ise "Bizim tezgahımıza da lüfer, palamut ve çinekop düşmez oldu. İstavrit ve hamsi var. Diğerlerini bulmaz zor. Bulunsa da zaten çok fiyatlı olur" diye konuştu.

İzmit Balık Pazarı'na gelenlerin sayısı yüksek fiyetler nedeniyle şu sıralar iyice azalırken, balık almaya gelen Nuh Çimen ise "İstavriti kar yağarken kilosunu 5 liradan almıştım. Şimdi ise kilosu 10 liraya yükselmiş. Fiyatlar uçmuş. Neredeyse tüm balık fiyatları ikiye katlanmış. Fiyatlar yüksek olduğu için de az miktarda balık alacağım" dedi.

İzmit Balık Pazarı'nda balık fiyatları ise bugün şöyleydi:

'Hamsi kilosu 8-10 lira, istavrit kilosu 8- 10 Lira, çinekop kilosu 25- 30 Lira, çupra kilosu 15 lira, levrek kilosu 18 Lira, Karadeniz mezgit kilosu 15 lira, turna mezgit kilosu 25-30 lira, orkinos kilosu 12 Lira, kalkan kilosu 40 lira ve karides kilosu 10 lira.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber