THY 345 personelini emekli ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları, emeklilik hakkı kazanan personeli hakkında İş Kanunu'nun ilgili hükümlerine uygun olarak emeklilik işlemlerini başlatma kararı aldı.

Hizmet sürelerini dolduran 345 THY çalışanı, 9 Ocak 2006 tarihi itibariyle emekli edilecek. Yönetim Kurulu'nun aldığı karara gore 26 Aralık 2005 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren personelin emeklilik işlemleri yapılırken, dilekçe vermeyen personel için bildirimli fesih yoluyla ayrılışları gerçekleştirilecektir.

Ekonomik işletme gerekleri, etkinlik ve verimliliğin artırılması, fiyat rekabetinin sürdürülebilmesi, işletmenin geliştirilerek yaşatılması amacıyla uygulamaya konulacak emeklilik işlemi için personelimiz bilgilendirilmiş ve yaptığı katkılar için teşekkür edilmiştir.

Emekli edilecek personel belirlenirken THY'nin sunduğu hizmetlerin aksamaması için, özellikle de uçuş emniyeti konusunda gereken hassasiyet gösterilmiştir.
THY'de bu yıl gerçekleştirilecek emeklilik uygulaması daha önceki yıllarda yapılan uygulamaların benzeri rutin bir işlemdir. Yaklaşık 11 bin çalışanıyla büyük bir kurum olan THY'de emekli edileceklerin sayısına bakıldığında uygulamanın benzer şirket yapılarında da görülebilen doğal bir işlem olduğu kabul edilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber