Gönül: Savunma sanayi için dışarıya her yıl 4 milyar dolar ödeniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin savunma sanayi için dışarıya her yıl 4 milyar dolar ödediğini söyledi.

Tugay Kavşağı temel atma töreniyle bir dizi açılışa katılmak üzere Gaziantep'e gelen Bakan Gönül'ün Valiliğe gelişi öncesinde, bahçedeki ağaçların dökülen yaprakları temizlik işçileri tarafından temizlendi. Valilik'te çalışan bir hizmetli, ağaca çıkarak, yaprakları döktü ve daha sonra dökülen yaprakları süpürdü. Ardından yere kırmızı halı serildi.

Protokolü selamladıktan sonra Vali Bilgin'in makamına geçen Bakan Gönül'e, kıravat hediye edildi. Gönül, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni Tugay Kavşağı temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Gönül, Kocaeli Valiliği sırasında ilini ziyaret eden dönemin Ticaret Bakanı'nın müjde olarak yıllık ihracatın 2 milyar doları bulduğunu söylediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bugün 2 milyar dolarlık ihracatı Gaziantep tek başına yapıyor. Bu çok onur verici durumdur. Bugün Türkiye, savunma harcamalarında 4 milyar doları yurt dışına veriyor. Sebebi, sanayi bakımından yeterli seviyede olmayışımızdır. Bu yalnız paranın gitmesiyle izah edilebilecek bir mesele değil. Sanayiimiz gelişmemişse, yarın zor durumdayken, yani Antep Savunması'nda olduğu gibi Şehitkamiller'in ve Şahinbeyler'in yaptığı mücadeleyi yeniden yapacağımız zaman sanayie muhtacız."
Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, AK Parti Milletvekili Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eski Bakanlar'dan Hasan Celal Güzel birlikte kavşağa ilk harcı attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber