Başbakan Erdoğan, 128 çeşit ücret politikası olduğunu belirtti ve "Talimat verdim düzeltilecek" dedi.

Haber Giriş : 24 Kasım 2003 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, 128 çeşit ücret politikası olduğunu belirtti ve "Talimat verdim düzeltilecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda, 24 Kasım Öğretmenler günü dolaysıyla Bayrampaşa belediyesi tarafından öğretmenlere verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, salonda bulunan öğretmenlere seslenerek, eğitimin ve öğretmenlerin bir numaralı öncelikleri olduğunu belirtti. Erdoğan, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" ile de bu konuda ne kadar kararlı olduklarını ortaya koyduklarını ifade etti.

 Erdoğan, Türkiye'deki ücret politikasının "çok garip" olduğunu belirterek "Şu anda Türkiye'de 128 çeşit ücret politikası uygulanıyor. Burada adalet olur mu? Kurumlararası veya aynı kurumlarda farklı ücret politikalarıyla, farklı özlük haklarıyla adaleti yakalamak mümkün olmuyor." diye konuştu.

Bu konunun bir an önce çözümlenmesi için talimat verdiğini ifade eden Erdoğan, bundan sonra gelişmiş batı ülkelerinde olduğu gibi işçiden, memurdan değil çalışandan bahsedileceğini kaydetti. Erdoğan, öğretmenlerin de kıdem karşılıklarını kademelendirme uygulamasıyla bulacaklarını bildirdi.

Yemeğe katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, yaptığı konuşmada öğretmenlerin önemine değindi ve Başbakan Erdoğan'dan ekonominin durumuan göre öğretmenlerin mali durumlarının ve özlük haklarının daha iyi duruma getirilmesini istedi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber