Rektör Aşkın'ın durumu hala kötü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, bir aile hekimi tarafından terapi uygulanmasına rağmen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın'ın sağlık durumunda dalgalanmaların yaşandığını ve henüz istedikleri seviyeye gelemediğini ifade etti.

Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuş arkadaşı YYÜ Genel Sekreteri Enver Arpalı'nın intiharının ardından fenalaşarak YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Makamında konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal ve kalbiyle ilgili yakınmalardan dolayı hastaneye başvurduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal yönde de bir aile hekimi tarafından terapi uygulandığını belirten Doç. Dr. Şahin, buna rağmen sağlık durumunda dalgalanmaların yaşandığını ve henüz istedikleri seviyeye gelemediğini ifade etti. Doç. Dr. Şahin, "Yani ruhsal sorunları devam ediyor. Umarız bunlara da çözüm getirebileceğiz ve istediğimiz düzeye kavuşturacağız. Tabi ki günlük hayatta dahi insanlar dalgalamalar gösterebilir. Ama ruhsal yakınmaları olan ruhsal problemleri olan kişilerde, tabi ki zaman zaman daha kötü, zaman zaman daha iyi durumlar gözleyebiliyoruz. Ne zaman istikrarlı bir hale gelir. Endişe etmeyiz ve o zaman artık yakınası yoktur tedavi bitti deriz" dedi.
Ruhsal yönde geçen haftaya göre son 2 gündür çok daha kötü olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şahin, bir basın mensubunun, "Depresyon geçiriyor diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna, "Ben yorum yapmıyorum. Yani depresyon, anksiyete ya da bir başka başlık altında detaylarını şu aşamada vermenin yararı olacağın inanmıyorum. Ruhsal tedavi ve terapi uygulanıyor" diye belirtti.

"Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal durumunda endişe duyuyor musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Doç. Dr. Şahin, "Sadece hocanın değil herhangi bir hasta cezaevi koşullarında intiharla yüz yüze gelse ve bize başvursa o hasta bizi endişelendirir. Bu hastalar benzer tepkiler gösterebilir. Bu konu hassas olup, bizim tedbir almamızı gerektirir. Onun için bizi endişelendirir. Bunun bir garantisi yoktur. Her böyle tabloyla karşılaşanlar gerçekten intihar mı eder? Öyle bir şey yok ama yüzde 3-5'de bile olsa bizi endişelendirir. Kişi 3 ay sonra gidip, orda intihar ettiğinde biz kendimizi suçlarız. Biz gerekli detayı ve terapiyi yapsaydık, biz bu hastayı kurtarabilirdik diye kendimizi suçlarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber