Çevik Kuvvet mensubu 50 polis 'kız meselesi' yüzünden kahve bastı

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çevik Kuvvet mensubu 50 polisin, kız meselesi yüzünden pazartesi akşamı Bayrampaşa Vatan Mahallesinde kahvehane bastığı iddia edildi.

Çoğu sivil giyimli polislerin, kendilerine kimlik soran içerdeki 15 kişiyi tartakladığı, mahalle sakinlerini tehdit ettiği de öne sürüldü. İsimlerini açıklamak istemeyen kahvehane müşterileri, yaşananları şöyle anlattı:

TUNCELİLİYİZ

?Saat19.30'da kahvehaneye eşofmanlı ve eli tabancalı beş genç geldi. ?Sözlümüze laf atan genç buraya girdi, onu verin' dediler. Bahsettikleri genç bizim Rafet, az önce gelmiş ve tuvalete gitmişti. Kim olduklarını sorduk. Polisiz dediler. Kimlik göstermelerini isteyince sinirlendiler. ?Biz Tunceliliyiz. Bütün Tunceliler'i buraya yığacağız. Bu antrenman. Bir daha geleceğiz diyerek gittiler.

On dakika sonra resmi-sivil 50 kadar polis memuru, kapıya tekme atıp içeri girdi. Silahlarının namlusuna mermi sürüp ?Kimse kıpırdamasın ulan' diye küfür, tekme ve yumrukla hepimizi yere yatırdı. Biz 15 kişiydik. Kendimizi savunamadık. Cam, çerçeve, masa, sandalye ne varsa devirip kırdılar.'

ÖRTBAS EDİLMESİN

Kahvedeki 15 mağdur, şikayetçi olmak için topluca Bayrampaşa Merkez Karakolu'na gittiklerini, Emniyet Amiri ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü'nün ?Sansasyon olmasın. 3 bin 500 Çevik'ten 3-5 çürük çıkıyor. Onlar genç, gereğini yapacağız' diyerek ricacı olduğunu anlattılar ve olayın savcılığa intikal ettirilmeyerek örtbas edilmeye çalışıldığını iddia ettiler.

Kahvehaneyi dağıttılar

Bayrampaşa Vatan Mahallesi'ndeki Deniz Kıraathanesi büyük bir teröre sahne oldu. İstanbul'da güvenliği sağlamakla görevli 50 çevik kuvvet polisinin bastığı kahvehane savaştan çıkmış gibiydi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber