Valiler Kararnamesi krizi

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz'ün kararnamesiyle 14 ile yeni vali atamak istedi. Ancak Sezer bir haftadır onay vermedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Hükümet arasında sessiz sedasız "Valiler Kararnamesi" sıkıntısı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Sezer, kamuoyuna açıklanmasına karşın bir haftadır Hakkari ve Tokat valilerinin yer değişikliğine ilişkin kararnameyi onaylamadı.

BİR BÜYÜK İL
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz'ü Tokat'a, Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu Hakkari'ye atamak amacıyla hazırladığı kararnameye, 14 ilin valisini daha ekledi. Çeşitli nedenlerle boşalan il valilikleri için Köşk'e isimler önerildi. Bir Bakanlık yetkilisi kararnamenin bir büyük ilin valisini de kapsadığını ileri sürdü. Kararnameyle, Atıl Uzelgün'ün Danıştay üyeliğine seçilmesiyle boşalan Balıkesir'e atama yapılması, Bursa'ya atanan Nihat Canpolat'tan boşalan Kayseri Valiliği'ne de Şırnak Valisi Osman Güneş'in getirilmesi öngörülüyor. İsmet Metin'den boşalan Kırklareli Valiliği için de kararname ile yeni bir isim önerildi. Ayrıca, çocuk yuvası skandalı nedeniyle izne ayrılan Malatya Valisi Derya Kadıoğlu merkeze çekiliyor.

GEÇİCİ GÖREV
İçişleri Bakanlığı kulislerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kararnamede yer alan bazı isimlere karşı çıktığı konuşuluyor. Bakanlıktan bir üst düzey yetkili Cumhurbaşkanı Sezer'in, Hakkari Valisi Gürbüz'ün Tokat'a atanmasıyla ilgili hükümetin tasarrufuna karşı olmadığını söyledi. Sezer kararnameyi bir haftadır onaylamadığı için Hakkari ve Tokat valileri "geçici" olarak görev yapıyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber