Memur Disiplin affı acil çıkarılsın

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, Meclis gündeminin 54. sırasında yer alan ve yaklaşık 24 bin memuru ilgilendiren disiplin affının bir an önce çıkarılmasını istiyor. Memur-Sen, Başbakanlık ve TBMM'ye tasarının öne alınması için dilekçe verdi

Hükümet ile memur sendikaları arasında 2004-2005 yılları arasında yapılan toplu görüşmelerin mutabakat metinlerinde yer alan disiplin affının bir an önce çıkarılması isteniyor. Memurlar daha fazla bekletilmeden bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. Hükümet de disiplin affının getirilmesi için kanun tasarısı hazırladı. Ancak tasarı bugüne kadar Meclis'e gelmedi. Memurlar, Meclis gündeminin 54. sırasında yer alan ve 24 bin memuru ilgilendiren disiplin affının acil olarak çıkarılması taleplerini her platformda dile getiriyor ve özellikle sendikalara bu yönde yoğun taleplerde bulunuyorlar.

BAŞBAKANLIK VE MECLİS'E DİLEKÇE

Memurların bu taleplerini dikkate alan Memur-Sen, Başbakanlığa ve Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na bir dilekçeyle başvurarak, tasarının öne alınmasını istedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Meclis Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den randevu talebinde bulunduğunu ve Arınç'tan olumlu cevap aldığını, Bakan Şahin'in ise henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap vermediğini söyledi. Aksu, memurların bu taleplerinin dile getirilmesi için Meclis'te grubu bulunan üç partiyi ziyaret edeceklerini söyledi.

Memur-Sen'den 2006'da eylem sinyali

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümetin bu yıl içinde disiplin affıyla ilgili yasanın çıkarılması için memura söz verdiğini hatırlatarak, bu sözün yerine getirilmemesi durumunda yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. Ahmet Aksu, sözkonusu tasarının 2005 yılı sonuna kadar çıkmaması halinde 2006 yılı başından itibaren eylemlere başlayacaklarını belirtti.

99'dan sonraki suçları kapsıyor

Meclis gündeminde bekleyen disiplin affına ilişkin tasarı, 1999 yılından sonraki disiplin suçlarını kapsıyor. Bu konuda en son çıkan afla 23 Nisan 1999 yılından önceki tüm disiplin suçları af olmuştu.

Tasarı, ?Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarını? kapsam dışında bırakıyor. Memur ve diğer kamum görevlilerinin disiplin cezalarının affına ilişkin tasarıda askeri personel ise kapsam dışında tutuluyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber