Başbakan: Yeni Üniversite meclisi ilgilendirir

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni üniversite açılması konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun iznine gerek olmadığını söyledi

Hükümetin kurulmasını kararlaştırdığı 15 üniversiteden sadece 4 tanesine onay verdiği hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, ?YÖK'ün izin verme yetkisi yok. Meclis'le alakalı bir olay.? dedi.

Başbakan Erdoğan, dün Düzce'de doğalgaz verilmesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 558 konutun anahtar teslimi için düzenlenen ortak törene katıldı. Konuşmasında ekonomideki gelişmeleri anlatan Erdoğan, enflasyondaki düşüşü ekmek hesabıyla anlattı.

Yüzde 34'teki enflasyonu yüzde 8'lere çektiklerini belirten Erdoğan, kadınlara seslendi: ?3 sene önce aynı parayla kaç ekmek alıyordun, şimdi kaç ekmek alıyorsun? Az alıyorsan, bana bedduanı yap, çok alıyorsan duanı yap.'' Sağlıkla ilgili çalışmalara da değinen Başbakan Erdoğan, Sağlıkta Dönüşüm programıyla 'aile hekimliği sistemi'ni getirdiklerini hatırlattı. 20 yıldır hep vaatlerde kalan bu uygulamaya ilk olarak Düzce'de başlandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: ?Sizin sağlığınızdan sorumlu bir doktorunuz var. Doktorunuzu arayın, bulun, ona ulaşın. Diyoruz ki, doktorum, hemşirem; vatandaşımın sağlığı sana emanet. Onun tedavisinden, korunmasından sen sorumlusun.

Vatandaşımıza da diyoruz ki, hastalandığın zaman git, senin sağlığından birinci dereceden sorumlu doktoru bul, beklemeden tedavini yaptır. Gidin, doktorunuzla, hemşirenizle tanışın. Ülkemizde ilk olarak Düzceliye sağladığımız bu hizmetten faydalanın.?

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber