Davutoğlu'ndan genç memurlara tavsiyeler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Diplomasi Akademisi’ndeki eğitimleri halen devam etmekte olan aday meslek memurları ile konsolosluk ve ihtisas memurlarına 21 Şubat 2013 tarihinde Ankara Palas’ta hitap etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'ndan genç memurlara tavsiyeler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin yükselen konumu ve dış politikamızın genişleyen ufukları ışığında günümüzde ihtiyaç duyulan diplomat profiline ilişkin görüşlerini paylaştı.

Genç memurlara bu yönde mesleki tavsiyelerde bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk diplomatlarının özgüvenli, ülkesinin ve bölgesinin tarihini bilen, görev yaptığı ülkelerdeki toplumlarla yakın iletişim kurabilen ve dolayısıyla dünyadaki gelişmeler üzerine hem küresel hem de yerel boyutta değerlendirmeler yapabilen, modern gelişmeleri ve dinamikleri yakından takip eden, teknolojinin imkanlarından azami ölçüde yararlanabilen kişiler olduklarını, bir dışişleri kariyer memurunun sürekli olarak farklı konularda kendisini geliştirerek dünya meselelerine dair vizyon sahibi olması gerektiğini; mesleki konular ile tarih bilgisinin yanısıra felsefe ve matematik bilmenin iyi bir kariyer memuru olmanın gereği olduğunu kaydetti.

Diplomaside hitabetin önemine de vurgu yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, hitap edilen kitlenin hassasiyetlerinin ve algısının daimi göz önünde tutulması gerektiğini belirtti. Ayrıca genç memurlardan, görev yapacakları ülkelerin dili ve tarihini öğrenmelerini istedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu konuşmasının ardından Diplomasi Akademisinde ders veren akademisyenlerle öğle yemeğinde biraraya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber