DHKP/C operasyonunda 19 kişi daha tutuklandı/ Video

DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 30 zanlı ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 54 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan zanlılar, Emniyet'teki işlemlerinin bitmesinin ardından, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri nezaretinde, 3 minibüsle Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Adliyeye getirilen zanlılar arasında KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek de bulunuyor.

İstanbul'da 54 kişi adliyeye sevk edildi

DHKP/C'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 54 kişi de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda 4 gün önce terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında, İstanbul'da aralarında doktor, hemşire, öğretmen, belediye çalışanı, zabıta ve devlet memurlarının da bulunduğu 54 kişi gözaltına alınmıştı.


*Malatya DHKP-C operasyonunda 6 öğretmen tutuklandı


İstanbul'da DHKP/C'den 19 şüpheli tutuklandı

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda İstanbul'da gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 25 şüpheliden 19'u tutuklandı.

DHKP/C'ye yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda çoğu kamu çalışanı 54 kişi gözaltına alınmıştı. 1 kişi emniyetten serbest bırakılırken, işlemleri biten 53 şüpheliden 29'u dün sabah İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 4'ü serbest bırakıldı, 25 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakim karşısına çıkan 25 şüpheliden 19'u tutuklandı. Serbest bırakılan 6 şüpheliden 3'ü için ise yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Öte yandan, emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 24'ü daha bu sabah adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin savcılık sorgusu yapılacak.


İzmir'de 11 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir'de, terör örgütü DHKP-C'nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) adlı oluşumuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın talimatıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ilde, DMH adlı oluşuma yönelik operasyon düzenlenmişti. KESK Genel Merkezi'nde de aramanın yapıldığı geniş kapsamlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 167 kişi gözaltına alındı. İzmir ayağında ise 10 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, 15 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları biten zanlılar, bugün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber