Hazine Müsteşarlığı Kontrolörler Başkanlığı, Hazine eski Müsteşarları Öztrak, Demiralp, Dinçmen ve Karaöz hakkında suç duyurusunda bulunacak

Haber Giriş : 26 Kasım 2003 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine Müsteşarlığı Kontrolörler Başkanlığı, Hazine eski Müsteşarları Öztrak, Demiralp, Dinçmen ve Karaöz hakkında suç duyurusunda bulunacak

Ekonominin amiral gemisi Hazine Müsteşarlığı, aralarında Berke ve Yuvacık Barajı'nın da bulunduğu Yap-İşlet-Devret Projeleri için tuttuğu uluslararası danışman şirketlere usulsüz verilen yaklaşık 4 milyon dolarlık ödeme ile çalkalanıyor. 

Hazine Müsteşarlığı'nda, Yap-İşlet-Devret (YİD) projeleri için tutulan uluslararası danışman şirketlere usulsüz olarak yaklaşık 4 milyon dolarlık ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Hazine'deki danışman şirketlere yapılan usulsüz ödemeler, hem Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) Başkanlığı hem de Hazine Müsteşarlığı Kontrolörler Başkanlığı (HMKB) tarafından incelemeye alındı. BTK'nın hazırladığı rapora göre, aralarında Berke ve Yuvacık Barajı'nın da bulunduğu bazı projeler için Hazine tarafından uluslararası danışman şirketlere, faturasız, kayıtsız ve sözleşmesiz olarak yaklaşık 4 milyon dolarlık ödeme yapıldı. BTK, son dönemde Hazine Müsteşarlığı koltuğunda bulunan tüm müsteşarları sorumlu buldu ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. 

HMKB ise, konuyla ilgili incemelerini halen sürdürüyor. İncemelerin tamamlanmasının ardından, Hazine eski Müsteşarları ve bazı müsteşar yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulunulması gündeme gelecek. Bu çerçevede, Hazine eski Müsteşarları Faik Öztrak, Selçuk Demiralp, Yener Dinçmen ve Müsteşar Yardımcısı Aydın Karaöz hakkında suç duyurusunda bulunulması bekleniyor.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber