Eş durumu nedeniyle büyük şehirlerde 'depo okullar' oluşturan öğretmenlerden, Ankara'da çalışan 2.130'u diğer okullara atandı.

Haber Giriş : 26 Kasım 2003 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eş durumu nedeniyle büyük şehirlerde 'depo okullar' oluşturan öğretmenlerden, Ankara'da çalışan 2.130'u diğer okullara atandı.

Torpil ve eş durumunu nedeniyle büyük şehirlerde 'depo okullar' oluşturan öğretmenler dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, atıl durumda bekleyen öğretmenlerin atamalarının yapılması için talimat verdi. Sadece Ankara'da depo okullarda gözüken 2 bin 130 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. 

Son üç yıldır depo okullarda görevli gözüken öğretmenler dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlere atama yaptıran öğretmenlerin yeni okullara atamasının yapılması için talimat verdi. Bu doğrultuda sadece Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü depoda bulunan 2 bin 130 öğretmenin atamasını yaptı. Depodaki öğretmenler sırasız ve normu olan okullara dağıtıldı. 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, üç yıldan beri sorun olarak duran depo okulları dağıttıklarını bildirdi. 

Ankara'daki depo dağıtımlarında ise meslek derslerine öncelik verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Balta, depo okullarda meslek dersi öğretmeni kalmadığını bildirdi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber