'SHÇEK'in yeniden yapılandırılmasıyla çağdaş hizmet verilecek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2005 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, kurumun yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun taslağı hazırlandığını belirterek, "Kurumumuzun yeniden yapılandırılmasıyla birlikte çocuklarımıza modern ve çağdaş hizmet verilecektir" dedi.

Barış, Düzce Belediyesi'nce düzenlenen "Sağlıklı Aile, Sağlıklı Çocuk ve Sağlıklı Toplum" konulu konferansta, 1983 yılında çıkartılan SHÇEK yasasının sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere kapalı, içine dönük bir sistem olduğunu belirtti.

Bu sistemin artık çöktüğünü ve işlemez hale geldiğini ifade eden Barış, bu nedenle SHÇEK'in yeniden yapılandırılması için kanun taslağı hazırlandığını ifade etti.

Barış, kanun taslağının modern ve çağdaş bir anlayışla hazırlandığını, insan haklarını esas alan halkın gönülden katılımını amaçlayan bir sistemi öngördüklerini belirterek, "Sivil toplum kuruluşları artık bizim ortağımızdır. Belediyeler, özel idareler artık bizimledir. Yeni sitemimizde liyakat ve ehliyetli olmak vardır. Şu an kurumumuzda 20 bin çocuk yaşamaktadır. 10 bin çocuğa kendi ailelerinin yanında bakmaya kararlıyız. Yeni sistemle koğuş sistemiyle yaşam yerine içinde 12 çocuk barındıracak sevgi evleri kuracağız. Özellikle özürlü aileler için bakım ücreti olarak ayni ve nakdi yardım olarak 300 bin YTL yardım verilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber