Mandıra uğruna evini sattı!

Gümüşhane'de mandıra kurabilmek için 220 bin liralık proje hazırlayan Pirahmet Köyü Muhtarı Nevzat Kaanoğlu, aldığı kredi yeterli gelmeyince şehir merkezindeki evini sattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkeze bağlı Pirahmet Köyü Muhtarı Kaanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı köyde yıllardır modern bir tesis kurup hayvancılık yapmak istediğini belirterek, ''Geçen yıl mandıra kurabilmek için 220 bin liralık proje hazırlayıp Tarım Kredi Kooperatifi'ne sundum. Bu projeye karşılık 80 bin lira tutarında, 2 yıl ödemesiz, sıfır faizli ve 5 yılda geri ödemeli kredi alabildim. Teminat için köydeki yerlerimi ipotek ettirdim. Aldığım kredi yetmeyince Gümüşhane kent merkezindeki evimi sattım'' dedi.

Mandırayı kurabilmek için yaklaşık 300 bin lira harcama yaptığını anlatan Kaanoğlu, şöyle devam etti:

''Mandırayı kurduğum yerdeki kayaları kırmak için 15 bin lira masraf yaptım. Kredinin ardından Afyonkarahisar'dan 40 inek aldım. Her inek için sigorta ve nakliye ücreti de ödedim. Dolayısıyla kredi yetmedi. Ben de Gümüşhane'deki evimi sattım, yakınlarımdan borç aldım. Mandıranın kurulması, süt sağım makineleri ve süt tankı alımıyla birlikte yaptığım masraf yaklaşık 300 bin lirayı buldu.''

-''Hayvancılık hobimdi''-

Köyde küçük çaplı da olsa yıllarca hayvancılık yapmasına rağmen mandıra kurmak istediğini ifade eden Kaanoğlu, ''Hayvancılığı çok sevdiğim için böyle bir tesisi hep hayal ediyordum. Şu anda istediğim süt satışını yakalayamadım. 40 inek birbirine yakın zamanlarda doğurursa hedeflediğim günlük 300 litre sütü elde edebilirim. Şu anda ineklerin doğumunu aralıklarla kademeli yaptırıyorum ve günlük 150 kilo kadar süt üretiyorum. Sütü de şehir merkezindeki çeşitli işletmelere satıyorum'' diye konuştu.

Mandıracılığın zor ve zahmetli olduğunu belirten Kaanoğlu, kısa süre içerisinde kar etmeye başlayacağına inandığını belirterek, ''Maliyette yaşanan artışlar, buzağı fiyatlarındaki aşırı düşüş bizi olumsuz etkiledi, piyasa şu ana kadar istediğimiz gibi gitmedi ama hayvancılığı çok seviyorum. Maliyeti düşürmek için bu yıl ot satın almayıp 10 dönümlük arazide ot üreteceğim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber