Naylon çadırdan at arabasıyla okula

Aydın- Muğla Karayolu yakınlarındaki tek odalı naylon çadırda yaşayan 35 yaşındaki Ali Şaşkın ve 25 yaşındaki Yurdagül Şaşkın çiftinin çocukları 11 yaşındaki Yunus, 10 yaşındaki Yusuf ile 8 yaşındaki Niyazi yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki okullarına at arabası ile gidiyor. Anne Yurdagül Şaşkın, "Ben de eşim de okuma yazma bilmiyoruz. Çocuklarım bizim gibi cahil kalmasın, vatana millete hayırlı insanlar olsun istiyorum" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Naylon çadırdan at arabasıyla okula

Aydın- Muğla Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde bulunan boş araziye kurdukları tek odalı naylon çadırda yaşayan Ali ve Yurdagül Şaşkın çifti, zorlu yaşam koşullarına direnmeye çalışıyor. Çorum'dan pamuk toplamak için 6 ay önce Aydın'a gelen, kalacak yerleri olmadığı için Aydın- Muğla Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde, Özel Kocatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin karşısındaki boş arsaya kurdukları naylon çadırlarda yaşamaya başlayan Ali- Yurdagül Şaşkın çifti, bu yıl yeterince pamuk yetiştirilmediği için Çorum'a dönecek yol parasını kazanamadı. Memlekete dönemeyen Şaşkın ailesi, dört çocuklarından okul yaşı gelen üçünü Ata Mahallesi'ndeki Fitnat-Nihat Azizler İlköğretim Okulu'na yazdırdı.

'ÇOCUKLARIM BİZİM GİBİ CAHİL KALMASIN'

Okula başlayan Yunus, Yusuf ile Niyazi'yi maddi imkansızlıklar nedeniyle servisle okula gönderemeyen Şaşkın çifti çareyi at arabasında buldu. Kendisi gibi eşinin de okuma yazma bilmediğini söyleyen anne Şaşkın, "Çorum'a dönemeyince burda yaşamak zorunda kaldık. Eşim sokak sokak dolaşarak kağıt topluyor. Aylık kazancımız 200 lira, ne sigortamız var ne de başka bir güvencemiz var. 4 çocuğumdan üçü okuyor. Çocuklarımı okutmak istiyorum ama her bir çocuğun aylık gideri 150 lira civarında, bu kazançla eğitim masraflarını karşılayamıyorum. Çocuklarım bizim gibi cahil kalmasın, vatana millete hayırlı insanlar olsun istiyorum" diye konuştu.

'OKUMAK İSTİYORUM'

Tek göz oda şeklinde kurdukları naylon çadırda yaşam mücadelesi veren Şaşkın ailesinin üç çocuğu da derslerine yerde çalışıyor. En büyük kardeş olan Yunus, beşlerle dolu karnesini göstererek, "At arabasıyla okula gidiyoruz. Benim karnem hep beş. Okumak istiyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber