Vali: Bu kızlar okula gönderilmezse, ben de bu köyün suyunu açmam

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, içme suyu açılışı için gittiği Şiracı Köyü'ndeki açılışta bir tepside makas tutan 3 kızın, 5 yıl okuduktan sonra eğitimlerini yarıda bıraktıklarını öğrenince "Bu kızlar okula gönderilmezse, ben de bu köyün suyunu açmam" dedi.

Köylerdeki su ve yol açılışlarına katılan Vali Ulusoy, her gördüğü kız çocuklarıyla sık sık sohbet ederek okula gidip gitmediklerini soruyor. Vali Ulusoy, Şiracı Köyü'nün içme suyunun açılışında da kendisine makas tutan kızların okula gidip gitmediklerini sordu. 10-12 yaşlarında olan Deniz Parin, Sibel Öğüt, Gizem Öğüt isimli 3 kız, 5 yıl okuduktan sonra okulu bırakmak zorunda kaldıklarını söyleyince Iğdır Valisi Halil Ulusoy, önce köy muhtarı Kurban Akçay'a, "Ben bu suyu açmam. Eğer bu kız çocukları okula gitmezse bu hizmetten sizi yararlandırmam" diyerek kurdeleyi kesmedi.

Muhtar ve çocukların ailesinden kızlarını okutulacağına dair söz almayı başaran Ulusoy, kurdeleyi keserek köyü içme suyuna kavuşturdu. Daha sonra valilikten bir görevli, okula gönderilmeyen kız çocuklarıyla ailelerinin isimlerini aldı. Kız çocuklarının okula kaydolup olmadıkları takip edilecek.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber