Bakan Koç: Tarihini anı kaçırdılar!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kolunun kırılmasını esprili bir dille anlatarak, "Basın mensuplarının dia gösterisini görüntülemek istemesi, tarihi anı kaçırmalarına neden oldu" dedi. Bakan Koç, çok hızlı konuştuğu gerekçesiyle Vali Güler'in hızına yetişemediğini de söyledi.

Bakan Koç, Yıldız Sarayı'nda gerçekleştirilen "Tarihi Kentler Birliği Uluslararası Beşiktaş-İstanbul Buluşması" adlı toplantının ikinci gününde konuştu. Toplantıya, Bakan Koç'un yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mimarlar Odası Genel Başkanı Ortay Ekinci, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda davetli katıldı.

Öncelikle söz alan Vali Güler, "İstanbul'un tarihi yapısı korunmalı. Saklamak, korumak değildir. Korumak, yapıya sahip çıkarak yıllar boyunca ayakta tutmak demektir" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Atilla Koç, yaptığı esprilerle katılımcıları güldürdü. Öncelikle, sol kolunun nasıl kırıldığını esprili bir dille anlatan Koç, "Bir toplantıdaydık. Dia gösterisi vardı. Basın mensupları dia gösterisine yönelmişti. Ben de güçsüz sol tarafımın üzerine düştüm. Basın mensuplarının dia gösterisini görüntülemek istemesi, tarihi anı kaçırmalarına neden oldu" dedi.

Koç, 'arkadaş' kelimesinin önemine dikkat çekerek, "Bu kelimenin değerini bilmeliyiz. Hepimiz arkadaşız. Unutmayın ki Ankara'da sol kolu kırık da olsa bir arkadaşınız var. Ben çok şaşan bir adamım. Şaşmayla, şaşırma arasında fark var. Ben dünden beri bir hayli şaşıyorum. 24 saattir de şaştığıma şaşıyorum. Şaştığım konu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hala Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmaması" diye konuştu. Bakan Koç'un sözleri, salondakileri güldürdü.

Herkesin sırayla konuşma yaptığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, çok hızlı konuştuğu gerekçesiyle Vali Güler'in hızına yetişemediğini söyledi. Koç, "İstanbul, dünyanın en önemli coğrafyası üzerinde, Türkiye de öyle. Ankara'da bu tarihi coğrafyanın korunması için hükümet çabaları devam ediyor. Bu tarihi coğrafyanın yaşatılması için sizlerin de yardımı gerekiyor. Kültür varlıklarının korunması için mevzuat değişikliğine gittik. Kültür Bakanlığı, bütçesinin yüzde 10'luk bölümünü buraya ayırmış durumda. Restorasyon çalışmalarını yapan firmalara KDV indirimi sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Koç ve davetliler, Yıldız Sarayı içindeki sergileri gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber