Belediye Başkanı, işçilerini sendikalı yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Arsuz Belde Belediyesi'nin 37 personeli, Belediye Başkanı Fuat Süme'nin isteği üzerine resmen sendikalı oldu.

Arsuz Belediyesi'nde çalışan 28 kadrolu işçi, 8 memur ve 1 sözleşmeli personel, Belediye Başkanı Fuat Süme'nin makamında gerçekleştirilen imza töreniyle DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na üye oldu.

Belediye personeli sendikalı olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtirken, işçilere gerekli prosedürü anlatan Disk Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güleryüz, işçilerin üyeliklerinin, yapılacak olan bazı işlemlerin ardından tamamlanacağını ifade etti.

Göreve geldiği ilk günden bu yana Arsuz'un kalkınması için çalıştığını belirten Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, "Belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimizi sendikalı yapmayı daha önceden düşünmüştüm. Ama kısmet bugüneymiş. Belediye personelimizin tamamı, görevlerini her zaman başarıyla yerine getiriyorlar. Bu nedenle sendikalı olmayı hak etmişlerdir. Bizler insanların insanca yaşamaları gerektiği düşüncesini taşımaktayız. Siyasete soyunduğum günden bugüne kadarki süreçte, hep çalışanlarımı sendikalı yapmayı düşündüm. Ancak bu işi şimdi yaşama geçirmemin nedeni, işçileri tanımak ve hak edip etmediklerini gözlemlemek istedim" dedi.

İşçiler adına konuşan Cocet Jenny Katar, Arsuz Belediyesi'nin büyük bir aile olduğuna dikkat çekti. Bu ailenin reisinin Belediye Başkanı Fuat Süme olduğuna işaret eden Corcet Jenny Katar, "Ailenin temeli, sevmek ve anlamaktır. Başkanımız, personelini kendi canından kabul etmiştir. Biliyoruz ki, bizi seven bir başkanımız var. Çünkü kendisi her sıkıntımıza kulak vermiş, problemlerimizin çözümü noktasında da bugüne kadar desteğini esirgememiştir. Sendikalı olmak işçi için güvencedir. Ama en büyük ve gerçek güvencemiz, Başkanımız Fuat Süme'dir. Biz işçi kardeşleri olarak başkanımıza söz veriyoruz. Arsuz'u hak ettiği seviyeye taşıyacağız" diye konuştu.
İşçi Sözcüsü Katar, günün anısına Belediye Başkanı Süme'ye plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber