Müezzinoğlu: Önümüzdeki 25 yılı planlıyoruz

Müezzinoğlu: -''Aileyi dejenere etmek isteyenlere, sokakta kadını farklı bir boyuta taşımak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Önümüzdeki 25 yılı planlıyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aileyi dejenere etmek isteyenlere, sokakta kadını farklı bir boyuta taşımak isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, ''Kadın ailede nasıl bir çimentoysa sosyal yaşamda da öyle bir çimento ve ana unsur olmaya devam edecektir. Bunun öncülüğünü yapmanın derdini taşıyoruz'' dedi.

Müezzinoğlu, Edirne AK Parti İl Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Edirne'nin geleceğe yönelik daha güçlü adımlar atacağını söyledi.

Partililerle birlikte zaman zaman üzülüp, heyecanlandıklarını ancak, hiçbir gün umutsuz olmadıklarını belirten Müezzioğlu, bugün çok daha umutlu, çok daha öz güvenli olduklarını, yarınlarla ilgili, Edirne'nin geleceğiyle ilgili bugün daha umutlu olduklarını anlattı.

Müezzinoğlu, kadınsız bir medeniyet ve yolculuğun olmayacağını belirterek, ''Ben bugün Mehmet Müezzinoğlu olduysam, bir eş olduysam, eşim sayesinde saygın bir eş oldum. Bugün bir baba olduysam, ailemin gücü, ailemin birlik ve beraberliği sayesinde onur duyulan bir baba olmuşumdur. Bugün bu ülkede bu milletin bir temsilcisi olduysam, aileme, bu milletin değerlerine, bu milletin medeniyet anlayışına, bu milletin inanç, kültürüne öz değerlerim gibi sarıldığım için bugün burada olmuşum'' diye konuştu.

Kadının bir meta, vitrin ve reklam aracı olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, kadının ''ana, sevgili, eş, ailenin çimentosu ve tuğlası'' olduğunu anlattı.

Bakan Müezzinoğlu, kadınsız bir medeniyetin son 100 yıldır yutturulmak istendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Aileyi dejenere etmek isteyenlere, sokakta kadını farklı bir boyuta taşımak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Kadın ailede nasıl bir çimentoysa sosyal yaşamda da öyle bir çimento ve ana unsur olmaya devam edecektir. Bunun öncülüğünü yapmanın derdini taşıyoruz. Nasıl tek ayakla sağlıklı yürünemez ise sağlıklı yürüyebilmek için sağ ve sol ayağının da güçlü olması gerekiyorsa medeni bir yürüyüşte kadının da erkeğin de güçlü bir şekilde, yan yana, omuz omuza hak ve hukuk anlayışıyla yolculuğa devam etmesi lazım. Bugün kadını kullananlara, bugün Atatürk'ü kullananlara, bugün Cumhuriyet'i kullananlara bir bakın, kendi nefisleri için, makamları için, çıkarları için kadını, Atatürk'ü, Cumhuriyet'i kullanıyorlar. Biz sizlerle birlikte medeniyet yolculuğunu, geleceğe sahip çıkarak yapacağız.''

-Sağlıkta kamu özel işbirliği-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ile dün bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Büyükelçi, Türkiye'nin gidişatının kendilerini heyecanlandırdığını, stratejik ortak olarak ilaç sanayisinde, tıp cihazları alanında birlikte yatırım yapmayı arzu ettiklerini söyledi. Bunu 10 yıl önce istikrarı olmayan, ekonomik hesaplarını yapamayan bir ülke için hele hele ABD gibi bir ülke der miydi-

Şimdi önümüzdeki 25 yılı planlıyoruz. Kanun çıktı. Kamu-özel işbirliğinde şehir hastaneleri ve hastane kompleksleri yapıyoruz. Yaklaşık 30'un üzerinde 37 büyük hastane yapacağız. Hastane şehirleri yapıyoruz. Burada istiyoruz ki, Amerika'da Houston örneği değil, İstanbul'da, Ankara'da, Erzincan'da, Diyarbakır'da, Manisa'da, Tekirdağ'da, Edirne'de bizim evlatlarımız yapsın, bizim insanımız da yaşasın. Yıl sonuna kadar yapacağımız ihalelerde 20 milyar liralık ihalelerin altına imza atacağız. Bunlar, 3 ve 3,5 sene sonra milletin hizmetine girecek. Düşünebiliyor musunuz- 25 yıl kira ödeyecek formatlara imza atıyoruz. Hangi yatırımcı 25 yıl sonrasına kadar 3,5 hiç para almayacak, bize hastaneyi yapacak ve 3,5 yıl sonra bizden kira almaya başlayacak ve 25 yıl sonrasını hesaplayabiliyor. Niye- AK Parti var, milletin partisi ve milletle yolculuk yapan bir parti var. Diğer partilerin işleri zor.''

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından AK Parti'ye katılan yaklaşık 50 kişiye rozetlerini taktı.

Muhabir: Cihan Demirci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber