Kulp'ta aile öğretmenliği projesi başlatıldı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler, okul müdürü ve müdür yardımcılarına yönelik yürütülen 'Aile Öğretmenliği Projesi' tanıtımı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kulp'ta aile öğretmenliği projesi başlatıldı

Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen proje tanıtımına Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel, Şube Müdürleri Şemsettin Pehlivanoğulları, Hacı Aslan, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmen ve idareciler katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Maraşlı proje sayesinde öğrencilerin aileleriyle okul arasında iletişimin güçlü bir şekilde sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Proje kapsamında, "Ailelere misafir olmaya gidiyoruz" sloganı ile öğretmenler tarafından ziyaret edileceğine işaret eden Maraşlı, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin aileleri ile iletişimin güçlendirilmesi, ev ve iş ortamlarını görmeye ve okullara yapılan veli ziyaretlerinin arttırılmasını hedeflendiğini vurguladı. Sınıf bazlı veli toplantılarının yapılması, öğrenci ve velilere yönelik anket çalışması ve eğitim sunumlarının yapılmasının planlandığını vurgulayan Maraşlı, bu proje ile SBS ve LYS'de başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını dile getirdi.

Aile Öğretmenliği Projesi tanıtımı Nedat Özkan adlı öğretmen tarafından yapıldı. Kulp ilçesinde bulunan ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarımda başlatılacak projenin amacını açıklayan Proje Koordinatörü Özkan, "Projenin temel amacı, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin aileleri ile işbirliğini güçlendirerek okul, aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak. Öğrencilerin akademik başarılarını arttırmanın yanı sıra, veli üzerinde farkındalık yaratmak.

Özgüvenli bireyler yetiştirmek. Bireysel farklılıklara değer vermek. İletişimsizlikten kaynaklanan problemleri en aza indirgemek. Öğrencilerin devamsızlıklarını minimize ederek devamlılığı sağlamak. Eğitim ile ilgili ailelerin bilinç düzeyini yükseltmektir. Projenin gerekçesi öncelikle Türk milli eğitim temel amaçlarından; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmektir. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğu gerçeğinden hareketle; ailenin, çocuklarının yetiştirilmesinden ve sosyal özelliklerinin kazandırılmasından öncelikli sorumlu olması, ilçenin, il merkezine uzaklığı sebebiyle öğrenci ve velilerin sosyo-kültürel etkileşimlerinin çok az olması, sürekli göç hareketliliğinin olması, ilçedeki mevut velilerin okuma yazma oranın düşük olması, ilçemizde yoğun olarak yaşanan öğretmen sirkülasyonunun öğrenci ile velilerin okula bakış açısı ve sağlanan başarı üzerinde olumsuz etki yaratması, coçukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde ilimizdeki öğrencilerin akademik başarılarının istenilen düzeye gelebilmesi olup, birey olarak daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde yetiştirilmeleri için, okul, aile işbirliğinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuş ve bu proje hazırlanmıştır" dedi.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda edilecek başarı ile mutlu aile, mutlu okul ortamı oluşturmak istediklerini belirten Nedat Özkan, bu

projeyle Diyarbakır ili Kulp ilçesi merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören bütün öğrenciler ile bu öğrencilerin ailelerinin faydalanacağını söyledi. Özkan, "Bu proje sayesinde verilen destek eğitim hizmetleri sonucunda, objektif olarak doğrulanabilir göstergeler olan; okul ortamında davranış olaylarında ki azalma, öğrenci devamsızlığındaki azalma, velilerin okulu ziyaret oranının yükselmesi, öğrenci notlarındaki ve başarılı olduğu ders sayısındaki yükseliş ve ilimizin SBS, YGS ve LYS sıralamalarındaki yükselişine büyük katkılarının olacağı düşünülmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber