Trafik kazası mağduru hayvanlara 5 yıldızlı tedavi

Bursa'da trafik kazalarında veya sokakta yaralanan yüzlerce sahipsiz hayvan, Nilüfer'deki hayvan bakım ve tedavi merkezinde 5 yıldızlı tedaviden geçiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik kazası mağduru hayvanlara 5 yıldızlı tedavi

Bursa'da trafik kazalarında veya sokakta yaralanan yüzlerce sahipsiz hayvan, Nilüfer'deki hayvan bakım ve tedavi merkezinde 5 yıldızlı tedaviden geçiyor.

Bursa'da sokakta sahipsiz bırakılan veya trafik kazası geçiren hayvanlar, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne duyarlı vatandaşlar tarafından getirilerek muayene ediliyor. 300'e yakın kedi ve köpeğin yer aldığı merkezde, hayvanlar yeni sahipler gelene kadar barınıyor. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da tanıtılan hayvanlar, burada 5 yıldızlı tedavi görüyor. Ağırlıklı olarak kedi ve köpeğin yer aldığı merkezde, trafik kazası geçirerek sakatlanan köpek başarılı operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.

HASTANE GİBİ ÇALIŞAN BARINAK

Merkez Müdürü Mürsel Büyükçoban, hayvanların da bir canlarının olduğunu belirterek, "Onlara bakım yapmak bizim için mutluluk verici. Onlar bizim hayatımız. Bize çok sayıda trafik kazası mağduru yaralı hayvanlar geliyor. Burada aynı hastane ortamında olduğu gibi hayvanlara tedavi uyguluyoruz. Durumu acil olan yaralı hayvanlar için ayrı operasyonlar da yapmaya çalışıyoruz" dedi.

CERRAH VE DAHİLİYE UZMANLARI DA TEDAVİ EDİYOR

Büyükçoban, yüzlerce hayvanın barındığı merkezde renkli görüntüler de olduğunu kaydetti. Anne kedi ve köpeklerin yavrularını arasındaki bağı çok net bir şekilde merkezde görülebileceğini ifade eden Büyükçoban, şöyle devam etti:

"Kanunlara göre sokak hayvanların yakalanması, kısırlaştırılması ve aşılanmasından sonra alındığı ortama geri salıyoruz. Burada hayvanların tedavisini yapıyoruz. Burada bir hastane ortamında tedavileri yapılıyor. Cerrah ve dahiliye uzmanları arkadaşlarımız tarafından bu muayeneler gerçekleştiriliyor. Burada hemen hemen 300'e yakın sokak hayvanımız var. Burada görünmeyen küçük bir dünya var. Onlar için elimizden geldiği kadarıyla hizmet vermeye çalışıyoruz."

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Merkezde yeni doğan köpek yavruları renkli görüntüler oluşturuyor. Kameraları gören yavru köpeklerin tavırları herkesi gülümsetirken, kimi yavrular da anneleri ile de oyunlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber