Bitlis karı sahneye taşınacak

Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibi, Türkiye'de en çok kar alan illerin başında gelen Bitlis'te, kış mevsiminde köylerde çekilen çileleri komik bir şekilde sahneye taşımaya hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis karı sahneye taşınacak

'Kar' isimli tiyatro oyunlarının hazırlığı için bir köyde kar üzerinde provalarını yapan tiyatro ekibi, izleyicisini hem güldürmek hem de düşündürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bitlis'te yoğun kar yağışına dikkat çekmeyi planlayan tiyatro ekibi, aynı zamanda köylerde çekilen sıkıntıları ve yaşanan olayları da komik bir şekilde sahneye uyarlayacak. Oyunlarının provalarını bir köyde kar üstünde doğal şekilde yaptıklarını ifade eden Bitlis Sanat Tiyatrosu üyesi Haydar Yılmaz, yaşanmış olayları birebir sahneleyeceklerini söyledi. Bitlis'in son yıllarda almış olduğu kar miktarı bakımından Türkiye'de en çok kar alan bölge olduğuna değinen Yılmaz, "Malum Bitlis kar kış memleketi. Biz de bu memleketin çocuklarıyız. Bu yüzden ilimizdeki bu manzarayı ve bu manzaranın neden olduğu sıkıntıları, güzel anıları tiyatro sahnesine taşımaya karar verdik. Arkadaşlarımızla kar üzerinde 'Bitlis'te kar' isimli oyunumuzu hazırladık. Bu oyunumuzun diğer tiyatro oyunlarından birçok farklı yönü var. Çünkü tiyatro oyunları genelde sahnelerde sahnelenir. Ancak biz hem Bitlis'teki kara dikkat çekmek hem de kar nedeniyle köylerimizde yaşanan sorunlar, sıkıntılar ve güzel anıları tamamen doğal bir ortamda ve kar üstünde sahneliyoruz" diye konuştu.

Tiyatro oyuncusu Müslüm Güzeltaş ise, sahneleyecekleri oyunla bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürdüklerini belirtti. Oyunda Bitlis'e yağan 7 metrelik kar için 'Neyse bugün fazla kar yağmamış' diyerek Bitlis insanının artık bu denli çok kara alışmaya başladığını vurguladıklarını anlatan Güzeltaş, "Aslında hep karın çileli yüzünü görüyoruz. Ancak bunun güzel yanları da var. Hatta oyunumuzda bir bayan arkadaşımızın doğum yapacağı sahnesi var. Arkadaşımız ise bunun karşısında 'ya acelesi ne, dişini sıksın yaza kadar. Bu karda kışta ne doğurması' diye cevap veriyor. Devamında ise 'bu koyunlar da doğuruyor' diyor. Aslında bunlar bir yandan bizleri güldürürken bir yandan da düşündürüyor. Çünkü kış aylarında malum köylerdeki kardeşlerimiz çoğunlukla hayvancılıkla uğraşıyor. Haliyle kış çetin geçince ve yem fiyatları da tavan yapınca hayvanların sıkıntılarından kendi sıkıntılarını unutabiliyor. Bu yüzden biz de tüm bu yaşananları tiyatro oyunumuzda sahneye taşıyacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber