Toptan: Karabük, Bartın ve Zonguldak birleşsin

Bartın-karabük-zonguldak İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından Dedeman Oteli'nde 'Altın Yıldızlar Gecesi' ödül töreni düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toptan: Karabük, Bartın ve Zonguldak birleşsin

Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, işadamları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin temsilcileri katıldı.

FİLYOS PROJESİ'NİN ÖNEMİ

Törende ödül alan Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, 2002 yılında 13 milyon ton olan Türk demir-çelik üretiminin bugün 38 milyon tona ulaştığını kaydetti. Demirel, yıllık 3 milyon üretim yapan Kardemir ile 5 milyon ton üretim yapan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın, Türk demir-çelik sanayisinin öncüsü olduğunu söyledi. Türk demir-çeliğinin dünyaya açılması gerektiğini, bunun için de Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde Karma Endüstri Bölgesi ilan edilen Filyos'ta uygulanacak projenin önemine dikkat çeken Demirel, şöyle konuştu:

"Ürettiklerimizin yarısını dünyaya satmamız lazım. Kardemir bu projeyi uyguladı, fakat dünyaya satmak için limanımız yok. Liman yapmak düşüncemiz de var. Ama tek başına kuruluş olarak bizim üstesinden gelmemiz mümkün değil. Filyos Liman Projesi'nin temeli bu akşam burada hayata geçsin. Bu liman 25 milyon ton kapasiteli olacaktır. Eli kulağındadır. Bu proje hayata geçtiğinde Zonguldak'ın kaderi değişecek. Yine Türk sanayisinin başşehri olacaktır. İddia ediyorum bu proje kilit bir projedir. Bu limanın özelliği 5 ayrı ülkeye eşit mesafede olacak olmasıdır. Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Rusya, Ukrayna."

Kardemir'in Türk demir-çelik sanayisinde 'lokomotif' olduğunu vurgulayan Demirel, "Ama artık arazisi kalmadı büyümesi için. Bundan sonraki büyümesini Filyos Vadisi'nde yapacak" dedi.

"Karabük, BARTIN, Zonguldak BİRLEŞSİN"

"Bu 3 ili koruyarak ama yerel hizmetleri bir çatı altında toplamak suretiyle yerel hizmetlerin daha verimli olmasını sağlamak için bir büyükşehir belediyesi kurabiliriz. Bunun merkezi de Bakacakkadı Beldesi olabilir. Bakacakkadı, Karabük'e, Bartın'a, Zonguldak'a da 40 kilometre mesafede ve tam ortada bir yerimiz. Buranın adıda 'Karaelmas Büyükşehir Belediyesi' olabilir. Bu düşüncemi 3 ildeki sivil toplum örgütlerinin görüşmesini, paylaşmasını istiyorum."

Gecede, Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Sami Uyar, İller Bankası Genel Müdürü Ferit Yüksel, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, HEMA Endüstri A.Ş. İşletmeler Müdürü Nuh Baş, Zonguldaklı iş kadını Nurcan Abay, Türk Kızılayı Zongludak Şube Başkanı Nihat Aygün, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Başkanı İrfan Yazıcıoğlu, Devlet Demiryolları Karabük İşletme Müdürü Hakan Göyneksiz, DSİ 22'nci Zonguldak Şube Müdürü Erol Orpak, Erdemir Satın Alma Koordinatörü Samim Saylan, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel ve Zonguldaklı gazeteci-yazar Fikret Bila'ya plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber