Kaçak elektrik tüketimi akıl almaz boyutlarda!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kaçak elektrik tüketim miktarının, yaklaşık 1 milyar ABD Doları değerinde olduğunu bildirdi.

Unakıtan, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, AB ülkeleri ile Türkiye'de akaryakıt ürünleri üzerinde yüzde olarak ifade edilebilecek tek bir vergi oranı uygulanmadığını bildirdi.

Akaryakıt ürünleri üzerinden, oransal bir vergi olan Katma Değer Vergisinin, maktu bir vergi olan Özel Tüketim Vergisi veya diğer vergilerin alındığını hatırlatan Unakıtan, "Ayrıca, AB ülkeleri ile ülkemiz için akaryakıt ürünlerinin tamamını kapsayan ortak bir akaryakıt tanımı bulunmamaktadır" dedi.

Unakıtan, 2004 yılı sonu itibariyle TEDAŞ Genel Müdürlüğü verilerine göre, kaçak elektrik tüketim miktarının yaklaşık 1 milyar ABD Doları değerinde olduğunu kaydetti. 2004'de yüzde 20'nin üzerinde olan kayıp-kaçak elektrik oranının, 2005'de yüzde 18'in altına düşürüldüğünü ifade eden Unakıtan, uygulanan tedbirlerle bu oranın daha da düşmesinin beklenildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber