Organ bağışı panelinde 32 kişi organ bağışladı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde vatandaşlara organ bağışının önemi anlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organ bağışı panelinde 32 kişi organ bağışladı

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve özel bir hastane iş birliğiyle organ bağışı konusunda panel düzenledi. Panelde uzmanlar organ bağışı ve böbrek hastalıkları hakkında bilgi verirken, Orhangazi Müftüsü Nihat Aktaş ise organ bağışının dini boyutunu anlattı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü adına konuşan Dr.Yavuz Selim Çınar, Türkiye'de halen 60 bin diyaliz hastası bulunduğunu, 2012 yılında Bursa'da 150'ye yakın böbrek nakli, 50 civarında da karaciğer nakli gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın son yıllardaki kampanyaları ve çalışmaları sayesinde Türkiye'de organ bağışı konusunda hassasiyetin arttığını belirterek, "Organ bağışı son derece önemli. Bu konuda halkı daha fazla halkı bilgilendirmeliyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 7 ay önce böbrek nakli sayesinde sağlığına kavuşan Orhangazili Mehmet Şahin'in organ bağışının önemine ilişkin konuşmasından sonra Nefroloji Uzmanı Hüseyin Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, diyaliz hastası olana kadarki sürecin daha önemli olduğunu, en önemlisinin ise bu hastalığa yakalanmamak olduğunu belirterek, "Bu hususta uzman tavsiyelerini mutlaka dinlememiz gerekiyor" dedi.

Program çıkışında açılan stantta ise organ bağışı yapma isteyen vatandaşların kayıtları alındı. 32 vatandaş organ bağışında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber