Boş beşiğin başında bebeğinden gelecek haberi bekliyor

Sivas'ın Kangal İlçesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Nafiye Korkut, yeni dünyaya getirdiği 4.çocuğu Elanur'un özlemini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boş beşiğin başında bebeğinden gelecek haberi bekliyor

Sedyede doğum yapan ve çocuğu ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edilen anne Korkut, Elanur'un boş beşiği başında Ankara'dan gelecek haberi bekliyor.

Kangal'da yaşayan Nafiye-Zekeriya Korkut çifti, 4. çocukları Elanur'u kucaklarına almayı hayal ederken iddiaya göre, anne Nafiye Korkut Kangal Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından 'Doğuma daha süre var' denilerek eve gönderildi. Nafiye Korkut'un, akşam saatlerinde fenalaşarak ambulansla Kangal Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü,

bir süre burada bekletilen ailenin daha sonra ambulans ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildiği ileri sürüldü.

Nafiye Korkut, "Çok acı çektim. O an bebeğimden başka bir şey düşünmüyordum. Koridorda hızla Kadın Doğum Servisi'ne taşınırken, bebeğimin geldiğini hissettim ve 'bebek geliyor' diye bağırdım. Her şey çok kısa bir zaman dilimi içerisinde oldu ve bebeğimi sedyede dünyaya getirdim. Bu benim için çok acı verici bir durumdu. Çocuğumu kucağıma almadan onu benden alıp götürdüler. Şuan yaşam mücadelesi veriyor ve ben her an onu düşünüyorum. inşallah Rabbim onu bize bağışlar" dedi.

Bebeğinin ambulans helikopterle Ankara Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini ve burada yaşam mücadelesi verdiğini belirten baba Zekeriya Korkut ise, olayın sorumlularının kanun önünde cezalandırılmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak şikayetçi olduğunu belirten Korkut, "Eşimin ve bebeğimizin başına gelen olaylar bizi çok yıprattı. Şuanda diken üzerinde Ankara'dan gelecek haberleri bekliyoruz. Maddi manevi olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ben asgari ücretle evimi geçindiren bir babayım. Bu olay bizi maddi olarak da zor durumda bıraktı. Bir yandan 3 çocuğumuza bakmaya çalışırken bir taraftan da yeni dünyaya gelen çocuğumuzu yaşatabilmek için çabalıyoruz. Bizi bu hale düşüren, eşim ve bebeğimizin hayatıyla oynayan kişilerin cezalandırılmasını istiyorum. Burada ilgili makamların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerine inanıyorum"

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ise yapılan şikayet sonrasında olayla ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber