Giresun Üniversitesi'nden "Hocalı Soykırımı' konferansı

Giresun Üniversitesi'nde "Hocalı Soykırımı" konferansı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun Üniversitesi'nden

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran ve Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Karabağ Tarihi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev'in konuşmacı olarak katıldığı "Hocalı Soykırımı" başlıklı konferans bugün Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

Konferansa Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Giresun İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans hocalı soykırımını anlatan bir belgesel film ile başladı. filmde soykırıma uğrayarak ölmüş insanların görüntüleri, izleyenleri oldukça üzerken bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar, ”Bu soykırım gerçekleştiren bir ülkenin Azerbaycan Türklerini yok etme organizasyonunun içerisinde yol alanlar uzun yılardır ki akademisyen kimliğimin vermiş olduğu belgelere dayanarak yılardır ifade ettiğim gerçeği belirtmek istiyorum ki, Robert Koçeryanı'ndan tutun da bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkiysan Karabağ'da uygulanmış olan soykırımın bizzat icraatçılarıdır. Bu kişiler bugün şanlı tür devletine dil uzatma cesaretini göstererek Türkleri ve büyük Türk tarihini sözde soykırımla itham etme cesaretini ve küstahlığını da kendilerinde görebilmektedirler. Bugün Ermenistan sanayi ve teknolojiden nasibini almamış bir ülkedir. Ermenistan'ın en önemli gelir kaynağı yurt dışında çalışan Ermenilerle diaspora Ermenilerinin sadaka olarak gönderdiği paradır” dedi.

Rektör Atar”ın açılış konuşmasının ardından “Hocalı Soykırımı” Konferansının konuşmacıları Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade,Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Karabağ Tarihi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran”ın oturum başkanlığında söz aldılar.

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, ”Bizim tarihimizin her sayfasına sahip çıkmamız lazım.Bizim tarihimizin kahramanlıkları kadar soykırıma uğramış sayfalarına da sahip çıkmamız lazım.Türklerin tarihine bakıldığı zaman zaferlerle doludur, aynı zamanda Türk milletine yapılan soykırımlarla doludur.5 milyondan fazla Türk sadece ve sadece Türk olduğu için soykırıma uğratılmıştır. Ancak bunu kimse görmek istemiyor.Bize karşı yapılmış soykırımları bizim parlementomuz gündeme getirmeyecekse hangi parlemantolar gündeme getirecek. Parti ayrımı yapmıyorum bizim de artık parlemontomuzun buna tarihi bir karara değil bugün yaşadığımız, artık filmini seyrettiğimiz bu katliama bir şey dememiz lazım. Özellikle bu hassas dönemde en gür sesimizle en çok haykıracağımız kelime ne mutlu türküm kelimesi olmalıdır” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade ise, ”Hocalı katliamı Ermenilerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarla yüzlerle katliamların ancak biridir. Bütün bunlara sual edirem ne kazandılar? İnsanlar öldürdüler. Ermenistan ne kazandı. Yüzyılardır Türkleri kafkasyadan çıkartamaya çalışıyorlar. 20 yıldır Azerbaycan'ı diz üstü çöktürmeye çalışıyorlar, alınmıyor ve alınmayacak. Biz 22 yıldır bağımsız bir devletiz. Kardeş ve dost Türkiye'yi yanımızda gördük. Bir millet iki devlet her an bu sözün yaşadığını görüyoruz. Bizleri hiçbir zaman diz üstü çöktürmek mümkün olmayacak. Hiçbir Ermeni bize galip gelemeyecek. Türkün ruhunu öldürmeye olmasın” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber