MB: Enflasyondaki düşüş sürecek

Merkez Bankası PPK toplantı özetinde, "Kurul, son dönemde petrol fiyatlarında gözlenen artışlara rağmen enflasyondaki düşüşün süreceğini tahmin etmektedir" denildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 14:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
MB: Enflasyondaki düşüş sürecek

Kurulun, 19 Şubat tarihli toplantısına ilişkin yayımladığı 26 Şubat tarihli toplantı özetinde yer alan enflasyon gelişmeleri başlıklı bölümde ocak ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,65 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun yüzde 7,31'e yükseldiği hatırlatılarak, "Bu gelişmede, bir önceki PPK Toplantı Özeti'nde de dikkat çekildiği üzere, tütün ürünlerindeki vergi düzenlemesi ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artış belirleyici olmuştur. Bu dönemde söz konusu grupların yıllık enflasyona olan katkıları Aralık ayına kıyasla 1,5 puan yükselmiştir. Öte yandan, temel enflasyon göstergeleri ve hizmet fiyatları göreli olarak ılımlı seyrini korumuştur" ifadelerine yer verildi.

Temel mal grubu enflasyonun Ocak ayında sınırlı bir düşüş gösterdiği kaydedilen özette şunlar belirtildi:

"Giyim grubunda sezon indirimlerinin son iki ayda önceki yıla kıyasla daha sınırlı olması nedeniyle yıllık fiyat artış oranı yükselirken giyim dışındaki alt kalemlerde yıllık enflasyon gerilemeye devam etmiştir. Sonuç olarak Kurul, temel enflasyon göstergelerinin ılımlı seyrini koruyacağını ve son dönemde petrol fiyatlarında gözlenen artışlara rağmen enflasyondaki düşüşün süreceğini tahmin etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber