Şanlıurfa'da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

ŞANLIURFA'da 2011 yılı vergilendirme dönemindeki vergi rekortmenleri, plaketle ödüllendirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Kurumlar vergisinde Verbundplan Birecik Barajı İşletme LTD.ŞTİ, gelirler vergisinde ise Cemil Cahit Ağar ilk sırayı aldı.

Dedeman Otel Salonu'nda 2011 yılının vergi rekortmenlerinin plaketle ödüllendirilmesi nedeniyle düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kurum amirleri ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri katıldı. 2011 yılı vergilendirme döneminde; kurumlar vergisinde birinci Verbundplan Birecik Barajı İşletme LTD.ŞTİ, ikinci Güneş İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., üçüncü GAPSAN Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., gelir vergisinde ise, birinci Cemil Cahit Ağar, ikinci Hasan Kırmiç, üçüncü ise Rahmi Mustafa Pirili oldu. Ödül töreni öncesi konuşan Vali Güvenç, verilen vergilerin önemini belirterek şunları söyledi;

“Türkiye'nin tabi kaynakları fazla değil. Yüzde 83 oranında devletin geliri, vergiden oluşmakta. Kaynaklarımız kıt ve sınırlı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugünde kayıt dışılık fazla, verginin yaygınlaştırılamama sorunu var. Vergiyi toplayamama gibi sıkıntılarımız bulunmakta. Bunları ne kadar azaltsak sağlıklı ekonomiye o kadar geçeriz. Gelirlerimizi o kadar artırırız. Alt yapı tesislerini tamamlarız.”

Vergi rekortmenleri, konuşmaların ardından plaketle ödüllendirildi.

(DHA - Ömer ŞULUL)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber