Banka güvenlikçisini kim öldürdü?

Adana'da görev yaptığı bankanın otomatik para makinesine para koyan güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Ekrem Biçer'i silahlı çatışmada öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 15 sanık beraat etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka güvenlikçisini kim öldürdü?

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde 17 Kasım 2008'de meydana geldi. Yanında bir banka çalışanıyla birlikte zırhlı araçla Turgut Özal Bulvarı üzerindeki ATM'ye gelen güvenlik görevlisi Ekrem Biçer, makineya para koymak için önce ATM'nin alarmını kapattı, sonra kasayı açtı. Bu sırada şehir merkezi yönünden gelerek orta refüjde duran, elinde beyaz poşet bulunan bir kişi gözcülük yapmaya başladı. Aynı anda bankacıların yanına gelen 2 kişiden biri güvenlik görevlisine "Yat yere" diye bağırarak saldırdı. Yumruklu saldırı sonucu yere düşen güvenlik görevlisi ayağa kalkarak silahını çekince, saldırganlar da ateş etti. Saldırganların açtığı ateş sonucu omzundan yaralanan güvenlik görevlisi tekrar yere düştü. Yaralı halde yaklaşık 2 dakika saldırganlarla çatışarak parayı kaptırmadı. Paniğe kapılarak kaçmaya başlayan saldırganlar, yoldan geçen bir çiftin otomobilini gasp edip binerek binerek olay yerinden uzaklaştı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Biçer, kaldırıldığı hastanede öldü. Olay yerinde yapılan inceleme de ise 3 ayrı tabancaya ait 13 boş kovan bulundu.

15 KİŞİ YAKALANDI, 6'SI TUTUKLANDI

Olayın ardından alarma geçen polis, gasp edilen otomobili Kurttepe Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Sonra da olayın şüphelisi olarak G.A., İ.A., C.E., B.E., M.A., S.T., S.A., E.A., H.İ., M.Y., A.B., C.Ç., H.Ç., C.Ç. ile M.A. yakaladı. Suçlamayı kabul etmeyen şüphelilerden G.A., İ.A., C.E., B.E., M.A., S.T. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturma devam ederken de C.E. hariç diğer sanıklar tahliye oldu.

1 YIL SONRA DAVA AÇILDI

Yaklaşık 1 yıl süren soruşturmanın ardından biri tutuklu 15 şüpheli hakkında 'nitelikli kasten adam öldürme, nitelikli kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs' suçlarından dava açıldı. Ağırlaştırılmış ömür boyu ve 19'ar yıla kadar hapsi istenen sanıkların yargılanmasına ise 29 Eylül 2009'da başlandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Davanın tek tutuklu sanığı C.E. de yargılama sırasında tahliye edildi. Hepsi tutuksuz olan sanıklar, karar duruşmasında da suçlamaları reddetti. Sanıklar "Soygunculara benzetildiğimiz için buradayız. Bizim olayla bir ilgimiz yok. Beraatımızı istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, sanıkların suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek beraatına ve suçluların bulunması için dosyanın Cumhuriyet Savcısı'na iadesine karar verdi.

'KATİLLERİ BULUNSUN'

Her duruşmaya katılan öldürülen güvenlik görevlisi Enver Biçer'in babası 74 yaşındaki Zekeriya Biçer, oğlunun katillerinin biran önce bulunmasını istedi. Acılı baba, "Benim oğlum güpegündüz, şehrin ortasında öldürüldü. 5 yıl oldu, hala katilleri bulunamadı. Oğlumun katillerinin bulunarak cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber