Sigara ömrü 12 yıl kısaltıyor

Yeşilay Haftası münasebetiyle okullarda öğrencilere sigaranın zararlarını anlatan Yeşilay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Dursun Ay, sigarayla ilgili korkunç gerçeği anlattı. Ay, sigaranın insan ömrünü 12 yıl kısalttığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sigara ömrü 12 yıl kısaltıyor

Bursa İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Ay, sigaranın zararlarını anlattı. Sigaranın koroner damarları tıkayarak kalp krizini yüzde 20 ile 70 oranında artırdığına dikkat çeken Ay, Türkiye'de 17 milyon sigara bağımlısı olduğunu söyledi. Sigara yüzünden yılda 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Ay, "Günde 270 kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor. Her içilen sigara insan ömrünü ortalama 11 dakika kısaltıyor. Bu süre, genetik ve diğer hastalıklara bağlı olarak artıp azalıyor" dedi.

Sigaranın ömrü ortalama 12 yıl kısalttığını iddia eden Ay, erken doğum ve düşüklerin yüzde 80'i, beyin tümörlerinin yüzde 99'u, beyin kanamalarının yüzde 85'i, akciğer kanserlerinin yüzde 97'si, gırtlak kanserlerinin yüzde 98'inin kaynağının sigara olduğunu belirtti. Sigara tüketiminde Türkiye'nin 8. sırada olduğunu söyleyen Ay, tütünün toplumda fakirliğe sebep olduğunu anlattı. Ay, okullarda sigaranın zararlarının anlatılması için de okul yöneticilerinin kendileriyle irtibata geçmesini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber