Öğretmenlerin 'zorunlu branş değişikliği' uygulamasına dava açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin 'zorunlu branş değişikliği' uygulamasından rahatsız ve şikayetçi oldukları ve Türk Eğitim-Sen'in de sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bu uygulamasını sona erdirmesi için dava açtığı bildirildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, rahatsız olan binlerce öğretmenin dava açmaya hazırlanmakta olduklarını kaydetti. MEB'in bu anlamsız ve hukuksuz uygulamasına karşı Türk Eğitim-Sen olarak 05 Aralık 2005 tarihinde dava açtıklarını bildiren Koncuk, "Bu hukuksuzluğun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derhal durdurulmasını istiyoruz. Aksi takdirde diğer hukuksuz uygulamalarda olduğu gibi MEB yine hukuk duvarına çarpacaktır" dedi.

Son günlerde ilköğretimde görev yapan Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji vb. branştaki öğretmenlerin, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi branşlarına geçmeye zorlandıklarını ve branş değiştirmek istemeyen öğretmenlerin ise bulunduğu okulda "norm kadro fazlası öğretmen" durumuna düşürülüp, başka okullara tayin edilme tehditi ile karşı karşıya bırakıldıklarını bildirdi. "Alan değişikliği" uygulamasının bugüne kadar isteğe bağlı olarak uygulandığına işaret eden Koncuk, birçok öğretmen de alan değişikliği için başvuruda bulunduğunu, bugüne kadar isteğe bağlı olarak gerçekleştirilen bu uygulamanın, bugün cebri olarak değiştirilmesinin hukuka tamamiyle ters olduğunu iddia etti.

Bu durumun kazanılmış hakların gasp edilmesi anlamına geldiğini ifade eden Koncuk, "Resen yapılan bu uygulama onbinlerce öğretmeni huzursuz ederken, esasen Milli Eğitim Bakanlığı'nın da hareket kabiliyetini kısıtlayacak, sistemin tıkanmasına yol açacaktır. İlköğretim ya da liselerde zorla alan değişikliği yaptırılan öğretmenlere önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması halinde, bu öğretmenlerin yeniden eski branşlarına atanması mümkün olmayacaktır. Bir başka ifadeyle bu uygulama ile Milli Eğitim Bakanlığı kendi elini kolunu da bağlamaktadır" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber