HSYK'dan Mardin'deki saldırıya sert tepki

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Mardin'de mahkeme heyetine ve kolluk görevlilerine yapılan terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK'dan yapılan yazılı açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın basın açıklamasında, bugün sulh hukuk hakimi başkanlığındaki mahkeme keşif heyetinin bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında, daha önce yerleştirilmiş mayının patlatıldığı ve sonrasında terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığının bildirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ayrıca mahkeme heyetine zırhlı araçlarla eşlik eden jandarma personelinin açılan ateşe derhal karşılık vermesi neticesinde herhangi yaralanma olayının meydana gelmediği ve olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı belirtilmiştir.


Nusaybin'de hakimin aracına mayınlı tuzak


Terör örgütü mensuplarınca ülkemizin her köşesinde adalet dağıtmaya çalışan mahkeme heyetimize ve yine ülkemizin güvenliğine hizmet eden kolluk görevlilerimize yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, mahkeme heyetimize ve kolluk güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber