Balıkesir'de başbakan heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'deki iki günlük programıyla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de başbakan heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'deki iki günlük programıyla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Büyük bir heyecan ve telaş yaşanan şehirde güvenlik tedbirleri de en üst seviyede tutuluyor.

"BAŞBAKANIN KAHVESİ"NDE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Başbakanın uçağı Balıkesir Havaalanına inecek. Askeri Üssün pistinden sivil aprona geçecek olan uçaktan inişinde resmi tören ile karşılanacak olan Başbakan Erdoğan, havaalanından çıkışta merkez Halalca köyünden geçecek. Havaalanı yolunun geçtiği köy, daha önce de Cumhurbaşkanı Gül'ü, yine Başbakan Erdoğan'ı, Bakanları konuk etmişti. Halalca'daki köy kahvesinde oturup köylülerle sohbet eden Başbakan Erdoğan'ın bu ziyaretinin anısına kahvesine, "Başbakanın Kahvesi" adını verdi. Köy muhtarı Levent karaağaç, Başbakanın Kahvesinin sahibi Hilmi Memişoğlu ve Halalca köylüleri Başbakanın geçeceği köyün her yerini bayraklarla süsleyip çeşitli pankartlar astı. Halalca köyünün muhtarı Levent Bacakoğlu, köy olarak havaalanı yolunun köyün içinden geçmesinin büyük avantajını yaşadıklarını, özellikle Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile bakanların köyde çok iyi karşılandığını, bugün de Başbakan Erdoğan için köylüler olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Başbakanın Kahvesinin sahibi Hilmi Memişoğlu da daha önceki ziyaretinde kahvesinde oturup maden suyu içen Başbakanın köylülerle sohbet ettiğini, kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını, yine Başbakanı misafir etmek için hazırlandıklarını söyledi. Halalca köyündeki vatandaşlar Başbakanı, "Büyük lider başbakan, başkanlık başlar Halca'dan", "Halalca hazır hedef 2023", "Gerçek milliyetçilik kardeşliktir" ve "Sayın Başbakanım Halca'ya hoşgeldiniz" pankartlarıyla karşılıyor.

Bu arada, Başbakanın ziyaretiyle ilgili havaalanından sonra geçiş yapacağı yollar bayraklarla donatıldı. AK Parti bayraklarıyla çeşitli pankartların asıldığı çalışmalarda AK Partili ilçe belediyelerine ait itfaiye araçları ve sivil çekiciler kullanıldığı görüldü. Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un

da Başbakanın şehre giriş yapacağı güzergahtaki caddenin girişine Başbakanı karşılayan bir pankart astırdığı gözlendi. Balıkesir'de Başbakanın konuşma ve toplu açılış yapacağı tören alanında daha önceden aAK Parti teşkilatı tarafından asılan parti bayrakları törenin resmi açılış olması nedeniyle propaganda yasağı nedeniyle Başbakanlık görevlilerinin müdahale etmesi sonucu dün gece toplatıldı. Başbakanın konuşma yapacağı alanda parti payrağı ve pankartların olmayacağı bildirildi.

(YU)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber