Ekmek arasına sığan 38 yıl

Edirne'de 38 yıldır seyyar köftecilik yaparak geçimini sağlayan 81 yaşındaki Ziya Dayı, köfteden kazandığı parayla hem kendini hem de cezaevindeki oğlunu geçindirmeye çalışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek arasına sığan 38 yıl

Edirne'de 38 yıldır seyyar köftecilik yaparak geçimini sağlayan 81 yaşındaki Ziya Dayı, köfteden kazandığı parayla hem kendini hem de cezaevindeki oğlunu geçindirmeye çalışıyor.

Edirne Adliye Sarayı civarında seyyar köftecilik yapan 'Ziya Baba' lakaplı Ziya Dayı, geçimini 38 yıldır ekmek arası köfte satarak sağlıyor. Edirne'nin tanınan simalarından biri olan Dayı, şu sıralar kazandığı parayla hem kendi geçimini sağlıyor hem de cezaevindeki oğluna bakmaya çalışıyor. Oğlunun 7 yıl önce cinayetten cezaevine girdiğini ve şu anda da Kırşehir Kapalı Cezaevi'nde yattığını belirten Dayı, "Oğlum bir hata yaptı ve şimdi onun cezasını çekiyor. Tahliyesine 3 yıl kaldı. Ben bu seyyar köftecilik işlerini daha önceleri bırakacaktım ancak oğlumun cezaevine girmesi emeklilik hayallerimi erteledi. Oğlum çıkar çıkmaz biraz dinlenmek istiyorum" dedi.

1974 yılından bu yana meşhur yağda ve ızgara köftesini Edirnelilerle buluşturan ve her gün seyyar arabasıyla köfte satışına çıkan Ziya Dayı, köftesinin lezzetli olmasının sırrının ise işini çok sevmek olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber