Kamu, yerel yönetim ve üniversitelerinden 'Sağlıklı Gıda Platformu'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu, yerel yönetim ve üniversitelerden oluşan 27 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek "Sağlıklı Gıda Platformu"nu oluşturdu.

Taksim Kervansaray Otel'de düzenlenen toplantıya, çok sayıda gıda temsilcisi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Sağlıklı Gıda Platformu sözcüsü Hüseyin Bozdağ, kuş gribi vakasının çıkmasıyla bu platformu oluşturmaya karar verdiklerini belirterek, "27 sivil toplum kuruluşunun birleşmesiyle bu platformu oluşturduk. 'Köylü milletin efendisidir' dedik ancak köylümüzü cahil bıraktık, eğitemedik. Nitelikli tarım yapamadık. Dünyanın teknoloji alanında ve diğer alanlarında globalleştiği, hızlandığı bir dönemde biz de bu hıza yetişmek amacıyla platformumuzu kurduk. Tek sesli olma kararı aldık" dedi.

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de gıdalardan kaynaklanabilecek tehlikelerden, halk sağlığının korunması amacıyla tarladan ve çiftlikten sofraya kadar gıda güvenliği için AB mevzuatına uygun kontrol ve denetimlerin düzenlenmesine ve uygulamasına katkıda bulunmak amacıyla birleştik. Üretimden paketlenmesine, satışından servisine kadar her halkasının temiz sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmesi için çeşitli projeler üzerinde çalışmaya başladık. 10 Aralık 2005'te tarladan ve çiftlikten sofraya sağlıklı gıda zirvesi yapacağız".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber