Enerji Bakanı: İllere aktarılan parayı kullanmayanlara iyi gözle bakmıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEN BİR KURUŞ PARANIN GERİ DÖNMESİNİ İSTEMİYORUM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik hatlarının yeraltından geçirilmesi için illere aktarılan paranın bir kuruşunun bile geri dönmesini istemediğini belirterek, "Bunları kullanmayanlara iyi gözle bakmıyoruz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Teşkilatı'nın 'Danışma Kurulu' toplantısına katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken Ünye İlçesi'nde partililerle bir çay bahçesinde kısa süreliğine bir araya gelen Bakan Hilmi Güler, bakanlığın çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ile ilçeye gelen Bakan Güler'i, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, TEDAŞ Ünye İşletme Müdürü Ali Kemal Yılmaz, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Abdülaziz Keskin, il genel meclis üyeleri ve bazı partililer karşıladı.

Çay içip, pide yiyen ve kendini karşılayanlarla sohbet eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik hatlarının yeraltından geçirilmesi için illere kaynak aktarıldığını belirterek, "İlk defa para hazır müteahhitler kullanmak istemiyor. İleriye atmaya çalışıyorlar. Peşin para var. Kaynağı var, işe başla. Vur kazmayı kabloyu döşe. Ben bir kuruş paranın geri dönmesini istemiyorum. Bu konuda 81 ilin müdürünü topladım. Müteahhitleri de topladım. Bunları kullanmayanlara biz iyi gözle bakmayacağız. Onlar bir dahaki seneye atmaya çalışıyor" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Fakir vatandaşlar kömür dağıtımından memnun, ancak kuzine tabir edilen sobalar kömür yakmaya elverişli değil. Fakir vatandaş tuğlalı soba alamıyor. Bir dahaki sene kömürle birlikte soba da dağıtılması düşünülüyor mu?" şeklindeki sorusuna Bakan Güler, "Gelecek yıl için bir şey söyleyemem. Ama önce böyle bir konuyu etüt edelim. Şu an yaptığımız kömür dağıtmak. 1.5 milyon kömür dağıttık. Dağıttığımız kömürlerin mevcut sobalarda yakılma imkanına bir bakalım" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber